tiistai 22. helmikuuta 2011

MAA-ARTISOKKAMOUSSE JA MARINOIDUT TOMAATIT

(alkuruoka, 4 annosta)


Maa-artisokkamousse:

200 g maa-artisokkaa
2–3 dl maitoa
suolaa ja valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
3 liivatetta
2 rkl ranskankermaa
1 1/2 dl kuohukermaa

1) Kuori ja paloittele maa-artisokat ja keitä ne maidossa kypsiksi. Siivilöi maito, ja ota siitä osa talteen. Soseuta maa-artisokat ja ohenna maidolla sen verran, että seos on kuin paksua jogurttia. Mausta huolella.
2) Liota liivate kylmässä vedessä. Kuumenna 1/2 dl maa-artisokkasoseesta ja sulata liivate siihen. Lisää loppu sose ja ranskankerma ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Lisää löysäksi vaahdotettu kerma, ensin kolmannes ja sitten loput. Kaada seos laseihin, peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Vihje: Moussen voi tehdä myös mustajuuresta tai palsternakasta. Itse laitoin maidon sekaan puolikkaan kasvisliemikuution siinä vaiheessa, kun kypsensin maa-artisokkaa.


Marinoidut tomaatit:

1 rs kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
muutama timjaminoksa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
sokeria
mustapippuria

1) Kuumenna uuni 100 asteeseen. Halkaise tomaatit ja viipaloi valkosipuli. Lisää mausteet ja öljy, sekoita ja lado uunipannulle. Paista 1 tunti. Jätä uuniluukun väliin puukauha, jotta tomaatit kuivuvat paremmin. Tarjoa moussen kanssa.

Alkuperäinen resepti: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Maa-artisokkamousse+ja+marinoidut+tomaatit/1135263686447

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti