keskiviikko 6. lokakuuta 2010

SUKLAA-TRYFFELIKAKKU

(20 annosta, 1 annos = 75 grammaa)

Pohja:
150g tummaa leivontasuklaata
150g voita tai leivontamargariinia
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1,5tl leivinjauhetta

Kostutus:
1dl vahvaa kahvia (tai noin 1,5dl)
0,5dl konjakkia (saa myös pienissä minipulloissa)

Täyte:
1 tlk (420g) Pirkka -aprikooseja sokeriliemessä (tai persikkaa)
100g tummaa leivontasuklaata
1,5dl kuohukermaa

Pinnalle:
0,5dl kuohukermaa
100g tummaa Fazerin premium -leivontasuklaata
1 tlk (420g) Pirkka -aprikooseja sokeriliemessä (tai persikkaa)


1.) Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
2.) Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
3.) Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.
4.) Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
5.) Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna se hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa varovasti sekoittaen.
6.) Kostuta alimmainen pohjalevy kahvi-konjakkiseoksella. Levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermaseoksesta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku hyvin ja siirrä se jääkaappiin kostumaan. Pane päälle pieni paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kostua mielellään yön yli.
7.) Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Ota kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus ensin kakun reunoille ja lopuksi kakun päälle. Koristele esimerkiksi lohkotuilla aprikooseilla.



Mä en ole mikään hirveän hyvä leipomaan, mutta päätin silti kokeilla eilen tätä aivan ihanan makuista Pirkan reseptiarkistoista löytynyttä suklaista kakkureseptiä, jota ystäväni oli aiemmin minulle leiponut.

Kostutin kakkua suuremmalla määrällä kahvia, mitä reseptissä mainittiin. Konjakkia sekoitin kahvin sekaan reseptissä mainitun määrän. Itse en ole mikään konjakin tai kahvin ystävä, mutta tässä kakussa nuo maut eivät häiritse lainkaan - päinvastoin. Lisäksi tein kakun kuorrutuksen kaksinkertaisena annoksena ja siitä tuli paksu. Ohuempikin olisi riittänyt. En myöskään osannut koristella kakkua kovinkaan kauniisti ja lopputulos näyttää juuri niin amatöörimäiseltä, kuin sen amatöörin jäljiltä kuuluukin. Joka tapauksessa kakusta tuli hyvää ja parhaimmillaan se on seuraavana päivänä.

Ystäväni Karita teki tätä herkkua minulle kerran ja rakastuin siihen oitis. Alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3908&rname=suklaa-tryffelikakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti