tiistai 14. syyskuuta 2010

MANGO-MASCARPONEVAAHTO

1 tuore mango tai 1 tlk mangosäilykettä sokeriliemessä
250g mascarpone-juustoa
2dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
pistaasipähkinöitä
keksejä (esim. Digestive)
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa


1) Soseuta osa mangosta soseeksi ja sekoita joukkoon sokeria sekä vaniljasokeria oman maun mukaan. Kuutioi loppu mango pieniksi kuutioiksi. Itse käytin molempia (säilykkeestä sosetta ja tuoreesta mangosta kuutioita)

2) Vatkaa kermasta löysä vaahto, sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla

3) Rouhi kuoritut pistaasit

4) Murskaa keksit pieniksi paloiksi jälkiruokamaljan tai lasin pohjalle

5) Laita keksien päälle kerros mangososetta ja mangososeen päälle kerros mascarponevaahtoa. Halutessasi voit tehdä useamman vastaavanlaisen kerroksen kekseistä, soseesta ja vaahdosta

6) Koristele annos kuutioidulla mangolla, pistaasirouheella sekä mintun tai sitruunamelissan lehdillä
 
 
Tämä resepti pohjautuu joiltain pappilan hätävara –jälkiruokaan sekä Maku-lehden keväiseen kerrosherkkuun: http://www.maku.fi/makuaskeleet/juhlat/article148823-1.html. Toisaalta taas päätin itse laittaa tuota mascarpone-juustoa sekaan, jot...a ei ole kummassakaan em. jälkiruoassa.

Halutessasi voit tehdä vaahdon myös kuohukermasta ja maitorahkasta. Pääsiäisenä voit tarjoilla tämän jälkiruoan esimerkiksi suklaamunan sisällä siten, että suklaamuna on puolitettu tai suklaamunan kapeampaan päähän on tehty reikä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti