perjantai 25. marraskuuta 2011

RAVINTOLA JUNSUI (HOTELLI BURJ AL ARAB, DUBAI)

Kävin viime lauantaina syömässä aamiaisen ravintola Junsuissa, nk. 7 tähden Burj al Arab -hotellissa Dubaissa. Mikäli haluaa päästä hotelliin, pitää sinne tehdä pöytävaraus (tai varata huone). Varausta tehdessä piti antaa luottokortin numero ja @-osoite.

Pukeutumiskoodi hotellin ravintoloihin on smart casual, johon löytyy ohjeet hotellin nettisivuilta. Itse olin pukeutunut kevyeen tunikaan, jossa oli aavistus kimallusta mukana sekä capri-housuihin.

Hotellin portilla oli vartija, joka kysyin varauskoodia, joka oli lähetetty @-osoitteeseen. Tämän jälkeen hotellin aulassa oli aulaemäntä, joka kysyi varausnumeroa uudestaan ja ohjasi eteenpäin. Lopuksi ravintolan aulassa kysyttiin samaa asiaa taas uudestaan, jonka jälkeen asiakkaat ohjattiin pöytiin ja heille esiteltiin tarjolla olevat vaihtoehdot. Henkilöllisyystodistusta ei kysytty missään, vaikka se oli pyydetty ottamaan mukaan.
 
Kyseisessä japanilaisessa Junsui -ravintolassa tarjotulla buffet -aamiaisella oli tarjolla aasialaisia ruokia sekä kansainvälisiä. Aamiainen maksoi 250 dirhamia, eli noin 50 euroa. Tarjolla oli muistaakseni 6-8 eri tiskiltä aamiaisruokia.Tarjolla ollut aamiainen vastasi mielestäni suomalaista brunssia ja söin itseni sen verran täyteen, että seuraavan kerran ruokaa teki mieli vasta illalla. Aamiaisruoka oli ainakin kansainvälisellä puolella aika pitkälti samanlaista, kuin missä tahansa hotellissa, mutta paremmin sekä paremmista raaka-aineista valmistettua, kauniimmin esille laitettua ja vaihtoehtoja oli runsaammin. Aasialainen ruoka vaikutti enemmän lounas- tai päivällisruoalta. Tosin en ihan tarkkaan tiedä, mitä ympäri Aasiaa syödään aamuisin.

Tarjoilu oli ensiluokkaista ja ystävällistä. Tuntui, että kaikki toiveet huomioitiin eikä missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta tarjoilijoiden puolelta, että olisi itse "rahvasta". Kaikkia asiakkaita kohdeltiin yhtä ystävällisesti ja hyvin, kuten paremmissa paikoissa (tai missä tahansa) kuuluukin kohdella. Tarjoilijoiden toimia ja asiakkaiden viihtyvyyttä valvoi hovimestari.

Pöytä oli katettu kauniisti tuoreen orkideaoksan kera ja kaikki pöydässä olleet marmeladit ym. olivat avaamattomissa purkeissa ja pöydässä oli valmiina paahdetut paahtoleivät sekä voi. Luonnollisesti pöydässä oli kangasliinat sekä -servetit.


Tarjoilijat toimivat huomaamattomasti taustalla, mutta joka ikinen kerta kun kävin hakemassa lisää ruokaa, oli ruokailuvälineet vaihdettu ja tee kaadettu kuppiin pöytään jätetystä teekannusta. Lisäksi tarjoilijat vaihtoivat kangasservetin, mikäli se oli likainen. Lisäksi he olivat ystävällisiä ja ottivat kuvia asiakkaista, jotka olivat tulleet ravintolaan hakemaan samanlaista elämystä kuin allekirjoittanutkin.

Ravintola itsessään muistutti jollain tavoin Sedu Koskisen ravintoloita, mutta oli luonnollisesti tyylikkäämmän ja kalliimman näköinen pienine bling-bling yksityiskohtineen sekä valoineen. Ravintolasta oli kauniit näkymät merelle. Hotellin aulan ja hissiaulan sisustus ei ollut mieleeni ja se näytti minun mielestäni vähän ”mauttomalta”. Toki sisutuksesta saattoi arvata, että siihen oli upotettu järjettömästi rahaa.


 Olin etukäteen kysynyt luvan valokuvaamiseen. En siis ollut ainoa, joka valokuvasi kyseisessä hotellissa ja ravintolassa. Minulle tuli mieleen, että hotellissa on mahdollisesti tietyt ravintolat, joihin päästetään keitä tahansa asiakkaita - myös ne, jotka eivät yövy hotellissa. Pohdinkin, että mahtoiko esim. tuo Junsui-ravintola olla kaikille avoin ns. ”karvalakkiravintola”.

Vaikka tuonne johonkin hotellin ravintolaan tekeekin pöytävarauksen, ei hotellissa pääse kiertämään missä tahansa. Sallittuja alueita oli hotellin aula, kakkoskerroksen hissiaula sekä alakerrassa maan tasossa oleva ravintola.

Olen syönyt aika paljon aamiaisia hotelleissa ja koska minulla ei ole laadukkaampaa vertailukohtaa tarjolla, annan Junsui-ravintolalle, sen aamiaiselle sekä palvelulle viisi tähteä. Mikään maata järisyttävä kokemus se ei ollut, vaikka olikin siitä hyvin tohkeissani. Saattaa olla jopa, että odotin kokemukselta vähän enemmän.2 kommenttia:

  1. "Aasialainen ruoka vaikutti enemmän lounas- tai päivällisruoalta. Tosin en ihan tarkkaan tiedä, mitä ympäri Aasiaa syödään aamuisin."

    Syövät samoja nuudeleita yms mitä muulloinkin, aamiainen as we know it taitaa olla aika eurooppalainen juttu.
    Näyttää aika samanlaiselta kuin perus aasialaisessa hotellissa, eli melko luxus suomalaiseen makuun. :)

    d.yates

    VastaaPoista