tiistai 18. lokakuuta 2011

MEGAZONE

Vietimme viime viikolla lähimpien työtovereiden kanssa tyhy-päivää. Alun perin meillä oli tarkoitus mennä sienestämään sekä siirtyä myöhemmin sienimetsästä esimiehen luo viettämään iltaa. Sateinen koiranilma sai kuitenkin aikaan sen, että päätimme ottaa varasuunnitelman käyttöön ja menimme Salmisaaren liikuntakeskukseen pelaamaan megazonea.

Megazone sopii lähestulkoon kelle tahansa (suositusikäraja 7v.) ja peliin tarvitaan vähintään kaksi ihmistä. Itse olettaisin, että ihanteellinen määrä pelaajia on jotain 4-10 hengen välillä per joukkue. Enimmillään Salmisaaren radalle mahtuu 33 henkeä. Peliä voi pelata useampi joukkue kerrallaan.

Ennen peliä jokaiselle pelaajalla annetaan oma pelaajanimi, oman joukkueen värein varustetut ”panssariliivit” sekä laser-aseet. Peliasuksi kannattaa valita tummat liikuntavaatteet sekä hyvät jalkineet. Vaaleat vaatteet hohtavat ja tekevät sinusta helpon kohteen osua.


Kyseessä on fyysinen peli, jossa on tarkoituksena tuhota vastustajan tukiasema sekä osua vastustajiin laser-aseilla. Osumien seurauksena pelaajan liivistä ja laser-aseesta sammuvat valot. Osumasta huolimatta eliminoitu pelaaja voi kuitenkin jatkaa peliä sen jälkeen, kun valot syttyvät takaisin noin 10 sekunnin sisään.

Pelissä voi kävellä, juosta tai vaikka seistä, jos siltä tuntuu. Suorituksen tehoa voi siis itse säädellä oman kunnon mukaan. Peliä pelataan hämärällä uv-valoin ja lasersätein valaistulla ”kaupunkitaisteluradalla”, jonka seinät on maalattu mustaksi.

Itse olen sitä mieltä, että sopiva peli-aika kokonaisuudessaan 2-3 erää. Yksi erä kestää 22 minuuttia, jonka jälkeen on tauko. Tauon aikana ehtii hyvin käymään wc:ssä sekä pitämään juomatauon. Yhden erän hinta on 8,50 euroa/hlö, kaksi erää maksaa 15 euroa/hlö ja kolme erää maksaa 21 euroa/hlö. Megazoneen on myös mahdollista ostaa 10x sarjakortti, mikä maksaa 70,00 euroa/hlö.

Me pelasimme yhteensä kaksi erää. Ensimmäisessä erässä meillä oli kaksi neljän hengen joukkuetta sekä lisäksi peliin osallistui kolmas kahden hengen joukkue (isä ja poika), joita emme tunteneet entuudestaan. Pelin jälkeen saimme katsoa tulokset monitorista ja lisäksi meille tulostettiin vielä erikseen tuloslaput.
Mielenkiinnon vuoksi pidin sykemittarini käynnissä ja yhden 22 minuutin erän aikana minulla kului yhteensä 188 kaloria. Keskisyke oli 130 ja korkein syke oli 150, eli kyllä tuo ihan urheilusta menee parhaimmillaan. Pelin jälkeen oli aivan hikinen. Onneksi liikuntakeskuksessa on mahdollisuus käydä suihkussa sekä pitää tavaroita lukollisessa kaapissa.

En ole aiemmin käynyt pelaamassa tuota peliä eikä se ole sen kummemmin aiemmin kiehtonutkaan. Täytyy kuitenkin todeta, että kun pääsin lopulta uppoutumaan pelin tiimellykseen, menetin sille täysin sydämeni. Peliä voisi ehkä verrata värikuulasotaan, tosin tässä ei kukaan likaannu.

Pelin jälkeen siirryimme esimieheni luo, jossa saunoimme, söimme pitkän kaavan mukaan, nautimme viiniä ja vietimme mukavan illan. Olin itse valmistanut työtovereilleni alkuruoaksi kermaista kanttarellikeittoa kylmäsavuporolla sekä jälkiruoaksi omenapiirakkaa vanilja-mascarponetäytteellä, jonka reseptin bongasin Kinuskikissan blogista. Pääruoaksi söimme esimieheni valmistamaa porsaan sisäfileetä, valkosipuliperunoita sekä lisukkeita.

Kaiken kaikkiaan erittäin mukava tyhy-päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti