keskiviikko 12. lokakuuta 2011

OMENAPIIRAKKA VANILJA-MASCARPONETÄYTTEELLÄ

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
ripaus vaniljasokeria

Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia
kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle.  Sirottele omenoiden päälle kanelia ja valuta niiden päälle siirappia.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suoja pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

______________

Pohjataikina oli mielestäni vähän löysää ja sitä oli vähän hankalaa levittää vuokaan. Alkuperäisessä reseptissä taikina pyydettiin levittämään voideltuun vuokaan, mutta voin lisäksi laitoin vuokaan korppujauhoja varmuuden vuoksi, jotta piirakan saisi irtoamaan vuoasta varmasti.

Alkuperäisessä reseptissä ei kerrottu käytetyn vuoan kokoa, mutta itse tein piirakan 2 litran foliovuokaan (piirakka piti kuljettaa kyläpaikkaan), joka oli liian pieni. Pohjataikina kuuluisi ilmeisesti olla aika ohut. Itselläni se jäi vähän paksuksi. Lisäksi laitoin alkuoperäisestä reseptistä poiketen pohjataikinan joukkoon vaniljasokeria ja omenasiivujen päälle kanelia.

Pienistä ongelmista huolimatta omenapiirakka sai kehuja maustaan. Valitettavasti unohdin ottaa piirakasta edustavan kuvan siinä vaiheessa, kun se oli vielä kokonainen ja kauniin näköinen. Nyt joudutte tyytymään rumaan kuvaan, josta löytyy jo leikattu piirakanpalanen. 

Alkuperäinen resepti löytyy Kinuskikissan blogista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti