torstai 28. huhtikuuta 2011

CAFE MATTOLAITURI

Kävin tiistaina hierojalla Iso Roballa sekä ostamassa itselleni pari keittokirjaa Hobboksista saman kadun varrelta. Ostokset tehtyäni huristelin talvisäilöstä otetulla mopo-skootterillani Kaivariin testaamaan uuden meren rantaan tulleen kahvila Mattolaiturin.

Ulkonäöltään Mattolaituri vaikutti yksinkertaisen tyylikkäältä ja modernilta kahvilalta, joka sopii ympäristöön yllättävän hyvin. Jollain tapaa kahvilarakennus tuo mieleen Olympiastadionin ja funkkiksen. Tosin en ole mikään erilaisten tyylisuuntien tunnistamisen ammattilainen, mutta tällainen mielikuva minulle tulee.

Tässä alkuvaiheessa Mattolaiturin ympäristö vaikuttaa vielä luonnollisesti keskeneräiseltä rakennustyömaalta, mutta uskon sen paranevan ajan myötä, kun/jos kahvilan pihamaalle tulee jotain vihreää.Vähän ikävää oli se, että kahvilassa ei ole sisätiloja, jonne voisi mennä kylmällä, sateella tai kovin tuulisella ilmalla suojaan. Siis muualle kuin wc:hen. En sitten tiedä, tuleeko tämä vaikuttamaan kahvion suosioon silloin, kun ilmat eivät suosi.

Nyt kyseisenä päivänä siellä käydessäni aurinkoisesta ilmasta huolimatta tuuli jonkun verran, enkä löytänyt kahvilasta yhtään paikkaa, jossa olisin ollut suojassa tuulelta. Toivottavasti heillä on asiaan joku hyvä ratkaisu, jota en itse kahvilassa käydessäni huomannut tai joka on tulossa.

Toisaalta aika harvoin Kaivariin tulee lähdettyä huonolla ilmalla kahville, mutta olisi mukavaa, jos kahvilassa olisi voinut käydä myös talviaikaan lämmittelemässä kaakaomukillisella kävelylenkin lomassa eikä vain kevät- ja kesäaikaan.

Hyvällä säällä ongelmaksi voi muodostua palvelun hitaus. En huomannut katsoa, oliko tiskillä yksi vai kaksi kassaa, mutta toivon hartaasti että niitä on kaksi.

Kahvilan kattoterassi on tosi kivanoloinen paikka, sieltä näkyy mukavasti joka suuntaan ja siellä pystyy ottamaan mukavasti aurinkoa. Valitettavasti vain vieressä menevältä Ehrenströmintieltä kuuluvat autojen hurinat melko hyvin kattoterassille.
Miinusta annan myös henkilökunnan hymyttömyydelle. Seuratessani kahvilan henkilökuntaa näytti siltä, että kaikilla oli naama sitruunalla. Ymmärrän kyllä, että henkilökunnalla voi olla stressikäyrä melko korkealla, kun hommat eivät alkuvaiheessa vielä pelitä sillä tavoin, kuin pitäisi ja kun ympärillä hyöri jos jonkinnäköistä työmiestä, mutta siitä huolimatta voisi vähän edes yrittää.

Lisää miinusta tuli siitä, että kaikki suolainen syötävä oli lähestulkoon loppu. Jäljellä oli croissanttien lisäksi kolme täytettyä leipää - kahta eri laatua, joiden sisältö ei valitettavasti miellyttänyt.

Mattolaiturin Facebook -sivuilla kyllä pahoiteltiin täytettyjen leipien loppumista lauantaina 23.02 ja luvattiin, että pääsiäisen jälkeen tulee lisää. Itse kävin kahvilassa tiistaina 26.4 iltapäivällä eikä tilanne ollut ilmeisesti juurikaan parantunut. Mahtaako sitten olla niin, että kahvilassa ei ole omaa keittiötä, jossa noita tuotteita voisi valmistaa vai eikö asioita osata vielä kunnolla ennakoida? Loppujen lopuksi tyydyin juomaan teetä ja menin muualla syömään suolaista.

En nyt muista minkälaisia hintoja lähellä olevassa Ursulassa ja Carusellissa pidetään, mutta Mattolaiturissa hinnat olivat mielestäni vähintääkin keskitasoa tai keskitason yläpäässä. Kakkupalat maksoivat muistaakseni noin 6,50 - 7,80 euron välillä ja ne olivat aika pieniä. Tavallisia pullia olisi saanut muistaakseni 3 eurosta ylöspäin. Täytettyjen leipien hintoja en muista tarkkaan, mutta muistini mukaan niistä olisi pitänyt pulittaa ainakin 7,50 euroa.

Negatiivisesta kritiikistä huolimatta aion kyllä mennä kahvilaan uudestaankin. Mikäpä sen mukavampaa, kuin katsella matonpesijöitä aurinkoisella ja lämpimällä säällä. Toivotaan, että kahvilan henkilökunnan ilme muuttuu vähän aurikoisemmaksi ja tuotevalikoima pysyy laadukkaana eikä lopu kesken.

Aurinkoista kesää odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Vuosisadan pettymys tämä paikka. Olo oli kuin Euroopassa, kun istuimme alas äsken ja varmistimme tarjoilijalta, että paikassa on pöytiintarjoilu. Tarjoilija kertoi ystävällisesti näin olevan ja tulevansa hetken päästä. Mahtavaa! Vartin päästä hän sitten tuli takaisin ja kertoi, ettei meillä olekaan nyt pöytiintarjoilu, kun on vähän kiire!? Lähdimme pois.

    VastaaPoista
  2. Hahahahahahhahahhah. Voi juku, emmämee tonne. Larussa on mukavampaa ja halvempaa. Hahahahahahahhah. Typerät pikkupimut tarjoilijoina on ku olis Kuopijossa. Hhahahah

    VastaaPoista