perjantai 1. huhtikuuta 2011

RAVINTOLA MUMMOLA
http://www.ravintolamummola.fi/

Kävimme ystäväni kanssa syömässä Vantaan Tikkurilassa sijaitsevassa Mummola -ravintolassa viime tiistaina.

Ravintolassa oli ihania huonekaluja ja aika kiva mummolamainen tunnelma, vaikka ei kuitenkaan ihan se aito. Tunnelmaa pilasi aavistuksen ehkä se, että "mummola" oli uudenaikaisessa ravintolassa ja joiltain osin vähän "tekemällä tehty". Jotenkin sitä haluaisi, että tällaiset paikat olisivat jossain puutalossa aidossa ympäristössä ja että kaikki tavarat olisivat oikeasti vanhoja, eivätkä uusvanhoja.

Salista
Salista


SalistaRavintolassa oli kyllä ihan hauskoja oivalluksia ja yksityiskohtia. Esimerkkinä mainittakoon naistenhuone, jossa ovet olivat verhoiltu puu-wc:ksi ja jossa soi linnunlaulu.

"Puu-wc"
"Puu-wc:n" ovi
Olimme itse ravintolassa iltapäivällä eikä siellä ollut tuolloin kauheaa kuhinaa. Paikalla olleet asiakkaat olivat suuremmilta osin eläkeiässä olevia ihmisiä. Muistaakseni siellä oli vain muutamia vähän nuorempia henkilöitä heidän lisäkseen.

Ravintolan yhdessä nurkassa on "kauppa", jossa myydään erilaisia elintarvikkeita, lastenvaatteita sekä polkupyöriä. Kauppanurkkauksen olemassaolo ei häirinnyt yhtään, vaan jollain tapaa se sopi siihen ravintolan yhteyteen sekä tunnelmaan, sillä tuotevalikoima oli sellaista uusvanhaa ja maalaismaista. Lisäksi ravintolassa oli taidenäyttely, jossa oli esillä eri taiteilijoiden maalaamia tauluja.

Kauppanurkkaus


KauppanurkkausPalvelu oli erinomaista ja oli mukavaa, että tarjoilija oli huumorimiehiä, joka oli heti mukana läpänheitossamme, jota suolsimme ulos silloin, kun ei ollut ruokaa suussa. Lisäksi tämä mukava kiva miestarjoilija läjti esittelemään meille saunatiloja (= saunakammari) ja "etu- ja peräkammareita" (= kabinetteja) oma-aloitteisesti, kun kysyimme niistä jotain. Ravintolan ja kaupan lisäksi ravintolasta voi varata saunatilat ja "peräkammarit". Lisäksi heillä on catering -palvelu.

Peräkammari
Peräkammari


Saunakammari
Ruoka-annokset eivät olleet mitään gourmet -teoksia, kuten niiden ei kuulu ollakaan "mummolassa". Valitettavasti ruoan maku ei kuitenkaan ollut minun mielestäni ihan sieltä kiitettävimmästä päästä, vaan pikemminkin vain perushyvää. Kouluarvosanoin ehkä jotain seiskan ja kasin välillä.

Lounasaikaan ja viikonloppuisin ravintolassa on ala carten lisäksi seisova pöytä. Annosten hinnat olivat ihan edullisia tai ainakin kohtuullisia ja annolset ovat ihan täyttäviä.

Menut
Kotimaista

Itse söin lihapullat perunamuusilla. Annoksessa ei mielestäni ollut oikein tarpeeksi makua eikä suolaa. Ystäväni, jonka makutottumukset ovat erilaiset, tykkäsi kyllä annoksestani, jota hän maistoi. Samoin hän tykkäsi omista muikuistaan perunamuusilla. Molemmissa oli vähän tylsästi sama lisuke eli fenkoli-kurkkuja, jotka maistuivat vähän mitäänsanomattomilta. Olisi ehkä pitänyt valita joku toinen annos.


Lihapullat perunamuusilla


Muikkuja perunamuusilla
Jälkkäriksi söin köyhiä ritareita, joissa niissäkin olisi saanut olla vähän enemmän makua, vaikkakin se oli ihan syötävää. Ystäväni mustikkapiirakassa oli mielestäni enemmän makua, mutta ystäväni jäi kaipaamaan jälkiruokaansa lisää makeutta.

Köyhät ritaritMustikkapiirakkaaKun kysyin tarjoilijalta siitä, että miksi ravintolassa on kansainvälistä ruokaa eikä kunnon vanhanajan kotiruokaa, niin tarjoilija kertoi sen johtuvan menekistä. Läskisoosia kuulemma syö tänä päivänä hyvin harva tyyppi ja osa ruoista katsotaan ehkä liikaa perinneruoaksi. Itse jotenkin vierastan sitä, että "mummolamaisessa" ravintolassa tarjotaan tiramisua, caesar -salaattia, etanoita ja sen sellaista. Meidän mummolassa ei ainakaan tarjottu, mutta ehkä olen aikaani jäljessä :)

Suosittelen ravintolaa kuitenkin jo ihan tunnelmansa vuoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti