maanantai 15. elokuuta 2011

RAVINTOLA VILLETTA (ITALIALAINEN)

Ruusulankatu 8, Helsinki
http://www.villetta.fi/

Viime perjantaisen kokemukseni perusteella ihmettelen suuresti, mistä Villettan maine hyvänä ruokapaikkana oikein juontaa juurensa? Ilmeisesti se on peruja entisten omistajien Brunojen ajoilta ja jo vanhentunutta tietoa. Kuulopuheiden perusteella mainehan on ollut kautta aikojen sellainen, että siellä ei koreilla ulkonäöllä, vaan hyvällä ruoalla. Henkilökunta on kuulemma suuriäänistä italialaistyyppistä - on laulua, huutoa ja naurua.

Söimme ystäväni kanssa molemmat pelkästään pääruoan, joka oli pastaa (annokset: penna rucola, gorgonzola e pollo ja fettuccini della casa). Molempien annokset olivat todella mauttomia, jonka johdosta yritimme pelastaa annoksia suolalla ja mustapippurilla (jotka piti itse hakea pöytään) sekä parmesanilla. Hyvää oli se, että annokset olivat riittävän kokoisia ja ruoka oli kohtuuhintaista.

Lisäksi talon alkuun tarjoama salaatti oli melkoisen säälittävän makuista työpaikkaruokalatyyppistä (vihreää salaattia, porkkanaraastetta, maissia, herneitä, makaronia, oliiviöljyä, balsamicoa + patonginpala). Yleensä minulla on tapana syödä pitkän kaavan mukaan, mutta tässä tapauksessa olen tyytyväinen, että en tilannut muuta. Jälkiruokaa siirryimme syömään muualle.

Positiivista paikassa oli se, että henkilökunta oli käsittääkseni aitoja italiaanoja ja kuhina oli sen mukaista. Ainakin italiaa kuulin siellä puhuttavan ja se luo paikkaan jonkinlaista tunnelmaa. Toisaalta palvelu oli melkoisen hidasta, esim. ruokalistaa samoimme odotella melkoisen tovin. Ymmärrän toki, että perjantai-iltaisin ravintolassa on kiire, mutta siitä huolimatta. Hymyä tarjoilijoita ei irronnut ja palvelu vaikutti muutenkin liukuhihnamaiselta.


Paikka ei ole ulkonäöltään mikään häävi, mutta eipä sen aina tarvitsekaan ja varsinkin, jos ruoka on hyvää. Ravintola oli sellainen kasarityyppinen ja jotenkin vähän rujon oloinen. Sellainen, mihin ei ehkä mennä muutenkaan syömään sitä romanttisinta ateriaa tai gourmet -ruokaa. Ehkä se on ennemminkin paikka, mihin mennään syömään ystävien tai perheen kanssa pizzaa tai muita ravintolan antimia.

Huonoa miljöössä oli se, että pöydät olivat melkein kiinni toisissaan ja sellainen intiimiyden puute vähän haittasi. Toisaalta ravintolassa oli sen verran kova meteli, ettei naapuripöydän keskustelut juurikaan kuuluneet.

En valitettavasti voi suositella paikkaa. Harmitti vähän, kun menin ravintolaan vähän turhan suurin odotuksin. Luulen kuitenkin, että pizzat saattavat olla ihan syötäviä.

Valokuvia ruoasta tai sisältä ravintolasta en kehdannut ottaa, koska ravintola oli täynnä ihmisiä. Yhden kuvan otin kännykkäkameralla ravintolan ulkopuolelta.

 
 
 

1 kommentti:

  1. Pizzat tuolla on ihan ok, mutta muista Villetan ruoista en juuri itsekään perusta..

    VastaaPoista