tiistai 23. elokuuta 2011

RAVINTOLA ALLOTRIA

Hämeentie 68
http://www.allotria.fi/


Kävin lauantaina aamuhieronnan jälkeen syömässä tuhdin aamiaisen Allotriassa, jossa on pitänyt jo pitkään käydä tutustumassa. Aamiaisvaihtoehtoja oli tarjolla muistaakseni neljää tai viittä erilaista vaihtoehtoa. Itse valitsin omeletin, johon oli laitettu täytteeksi brie-juustoa ja tomaattia.

Lisäksi lautaselta löytyi salaattia, kurkkua, tomaattia, kahta erilaista melonia sekä marinoituja kasviksia pastan kera. Marinoidut kasvikset vaikuttivat vähän siltä, että ne saattoivat olla jämiä jostain edellisen päivän lounaalta, mutta se ei haitannut, sillä ne olivat hyviä.

En valitettavasti enää muista kunnolla, minkälaisia muut aamiaisivaihtoehdot olivat, mutta ainakin tarjolla taisi olla aamiaista terveellisemmästä vaihtoehdosta krapulaaamun rasvaisempaan aamiaisvaihtoehtoon.

Jokaiseen omavalintaiseen aamiaisvaihtoehtoon kuului mukaan lisäksi kaurapuuro, joka oli maukasta luomupuuroa, vaaleaa ja tummaa leipää, appelsiini- ja omenamehua sekä kahvia tai teetä. Näitä perusaineksia sai hakea lisää niin paljon kuin halusi.


Aamiaisen hinta oli 15 euroa, joka oli aamiaisruoan määrään nähden kohtuullinen hinta. Vaikka aamiainen ei ollut mikään luxus-aamiainen, oli se kuitenkin ihan hyvä. Sellainen, jonka voisi mennä syömään uudestaankin. Jos jotain negatiivista olisi sanottava, niin omeletissa olisi voinut olla makua tai ainakin suolaa vähän enemmän ja leivän päälle olisi saanut olla juustoa ja/tai leikkelettä.

Mukavaa oli myös se, että ravintolan miespuolinen tarjoilija toi minulle oma-aloitteisesti tarjolle päivän lehdet. Lisäksi tämä tarjoilija bongasi päätäni dublinilaisen Temple Bar -ravintolan t-paidan, jonka seurauksena hän alkoi juttelemaan minulle. Miestarjoilija kertoi olevansa alunperin irlantilainen, mutta asuneensa Suomessa jo pitkään. Irlannista ja Suomesta meillä sitten riitti hetkeksi puheenaihetta paljonkin. Kun aloitin ruokailemaan, antoi tarjoilija minun olla rauhassa ja keskittyä ruokailuun sekä lehden lukemiseen.

Valitettavasti ravintolan 22.08.2011 päivitettyjen nettisivujen mukaan ravintolassa ei enää voi tästä eteenpäin voi nauttia lauantaisin aamiaista. Ravintolassa voi kuitenkin käydä syömässä arkisin lounasta lounaslistalta sekä syödä ala carte -listalta. Annosten hinnat näyttävät olevan normaalia hyvän ravintolan tasoa. Ravintoloitsija on sama, kuin Kulttuuriareena Gloriassa. Ravintolassa voi käydä myös katsomassa Musiikkiteatteri Kapsäkin esityksiä ja ravintolan kautta voi tilata catering -palveluita. 

Ravintola sijaitsee Woldemar Baeckmanin suunnittelemassa Hakan asuntokorttelissa ja ravintolan funkkis-tyyppinen ulkonäkö miellytti silmää. Ikkunapöydissä oli mahdollista istua erkkereihin upotetuissa penkeissä, jotka loivat ravintolaan noiden pöytien ympärille intiiminpää tunnelmaa. Ravintola ei ole kovin suuri, mutta sen toiseen päähän mahtuu pieni lava, jossa ilmeisesti nuo musiikkiteatterilaiset esiintyvät.Ravintolan tunnelma, henkilökunnan ystävällisyys sekä positiivinen aamiaiskokemus vaikuttivat siihen, että haluan mennä syömään kyseiseen ravintolaan joku kerta ala carte -listalta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti