maanantai 15. elokuuta 2011

VEGEMESTA (KASVISRAVINTOLA, PIKARUOKA)

Vaasankatu 6, Helsinki
Pieni Roobertinkatu 2-4, Helsinki
http://www.vegemesta.com/

Menin vihdoinkin testaamaan pitkään testauslistalla olleen ja Vaasankadulla sijaitsevan pikaruokapaikan Vegemestan, jossa on tarjolla kasvisuokaa, joista osa on myös vegaaniystävällistä. Vaikka itse ravintola on pieni, itserempatun ja hiukan nuhjuisen näköinen paikka, oli se samalla pirteän ja nuorekkaan näköinen vihreän seinämaalinsa ansiosta.

Tiskin toisella puolella minua palveli ystävällinen naismyyjä, jolle kerroin olevani sekasyöjä ja jota pyysin kertomaan listalla olevista annoksista. Nainen kertoi minulle ammattilaisen ottein ruoka-annosten sisällöstä ja siitä, miltä annokset maistuivat. Kysyin naiselta ravintolan suosituinta tuotetta ja suosituksen perusteella mukaani tarttui Piraatti -niminen savujuusto-vegehampurilainen, joka on tullut julkisuuttakin saaneen Kippari -hampurilaisen tilalle. Piraatti koostuu kauraleivästä (ruisleipä myös mahdollinen), soijapihvistä, savujuustosta, paahdetusta sipulista, maustekurkusta, sinapista, ketsupista, chilistä, valkosipulista, tomaatista, salaatista ja yrttilevitteestä.

Piraatti -hampurilaisen ulkonäkö ei ollut kovinkaan houkutteleva, mutta maku oli sitäkin parempi ja kotitekoisen oloinen. Vaikka epäilin tummaksi paistuneen ja kuivalta näyttävän soijapihvin makua, yllätyin siitä ja sen mehukkuudesta positiivisesti. Uskon, että Piraatti uppoaisi myös esimerkiksi monelle miehekkäästi lihaa syövälle yksilölle. Ravintolan myyjä mainitsikin, että suurin osa heidän asiakkaistaan on sekasyöjiä.

Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin hinta oli melko korkea ja sillä olisi saanut helposti Mc Donald'sissa kokonaisen aterian. Muistaakseni Piraatin hinta taisi olla 6,20 euroa ja minusta annos oli melko pieni. Myyjän mukaan vuohenjuustohampurilainen on täyttävä ja luulen, että sitä testaan seuraavalla kerralla. Ravintolan "ruoka-annos" -nimellä kulkevien annosten kokoon en osaa ottaa kantaa.

Ja vaikka en mikään varsinainen tupankanvastustaja olekaan (itsekin entinen tupakoitsija), niin silti minusta on aina vähän epämiellyttävän näköistä, että työntekijät käyvät näkyvästi tupakalla työpaikkansa edustalla pääoven luona, kuten tälläkin kertaa tapahtui. Jostain syystä se antaa paikasta vähän sellaisen "halvan" kuvan, oli kyseessä sitten ravintola, kampaamo tai joku muu yritys. Toisaalta ymmärrän senkin, että kyseisessä ravintolassa ei välttämättä ole takaovea, jonne mennä piiloon katseilta.

Joka tapauksessa suosittelen kaltaisiani sekasyöjiä ohittamaan ennakkoluulonsa kasvisruoan suhteen ja testaamaan paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti