torstai 2. helmikuuta 2012

BUSSISSA ON HAUSKA MATKUSTAA!

Odottelin äsken Pasilan aseman bussipysäkillä bussia. Bussin saapuessa paikalle huomasin, että se oli ahdettu etuovea myöten täyteen. Onni oli kuitenkin se, että bussista purkautui pois suuri määrä matkustajia, jonka johdosta pääsin bussiin sisään ja vielä istumaankin. Mukavampi vaihtoehto se, kuin seistä pysäkillä odottamassa seuraavaa bussia, sillä mittari näytti kuitenkin -23 pakkasastetta.

Sisäänmennessä kuljettaja Pirttimäki toivotti kaikki sisääntulijat henkilökohtaisesti tervetulleiksi ystävällinen ilme kasvoillaan siten, että hän oli kääntänyt istuimensa oven suuntaan. Kun tulijoita ei enää ollut, lähti bussi liikkeelle ja kuljettaja tiedusteli mikrofonin välityksellä meiltä matkustajilta, että onko kylmä?

Tämän jälkeen kuljettaja pisti matkustajien toimuksesta lämmityslaitteet täysille ja kuulutti: "Arvoisat uudet matkustajat, olen kuljettajanne Pirttimäki. Olette saapuneet Helsingin seudun liikennelaitoksen linjalle 58B - B, niin kuin Barbababa. Ajamme Aleksis Kiven katua ja Itäväylää pitkin Itäkeskukseen, jonne arvioitu saapumisajankohtamme on klo 16.48 - jos Luoja suo.". Kuulutuksen jälkeen matkustajat alkoivat taputtamaan spontaanisti.

Seuraavalla pysäkillä mukaan pyrki taas melkoinen määrä matkustajia ja koska bussi oli melkoisen täynnä, pyysi kuljettaja Pirttimäki mikrofonin välituksellä matkustajia hyppimään letkajenkkaa bussin perää kohden ja ehdotti, että jos jollain on kylmä, niin bussin tangoissa voi vetää leukoja. Itse poistuin bussista omalla pysäkilläni ja kiitin hymy huulillani kuljettaja Pirttimäkeä hauskasta matkasta - jälleen kerran. Tarkoitus on myös lähestyä liikennelaitosta ja vaatia Pirttimäelle palkankorotusta.

Tämä tarina on tosi.

Lisää Pirttimäestä:
http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/10/bussinkuljettaja_pirttimaen_kyydissa_on_kuin_lomalennolla_2086492.html
2 kommenttia: