torstai 2. helmikuuta 2012

RAVINTOLA BLINI

Osoite: Sturenkatu 9 L 55, 00510 Helsinki.

Raikkaan, nuorekkaan ja värikkään näköinen venäläinen pikaruokapaikka, jonka miljöö huokuu modernilla tavalla vanhaa venäläisyyttä. Tykkäsin.
Palvelu oli ystävällistä, mutta takkusi välistä. Maksetut juomat unohdettiin tuoda ja muutenkaan homma ei toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisellä käyntikerralla paikalla oli henkilökuntaa, jotka eivät puhuneet juuri lainkaan suomen kieltä ja kommunikoimme englannin kielellä. Toisella kerralla paikalla ollut nainen puhui suomea onneksi vähän paremmin. Mielestäni Suomen ravintoloissa kuuluu saada palvelua suomen kielellä.

Söin itse borssikeittoa ja kaalipiirakan, jotka olivat mauttomia. Tosin en tiedä tarkalleen, mille tuon tyyppisen kaalipiirakan kuuluu maistua. Koostumukseltaan se oli pullamainen, jonka sisään oli leivottu kaalia.  Keittoannos oli iso. Jälkkäriksi otin hyvältä maistuvan letun jäätelöllä ja hillolla. Kotiinviemisiksi otin pelmeneitä, joka ei ollut annoskokonsa puolesta kovin iso, mutta maku oli ihan hyvä. Annosten ulkonäkö oli tyydyttävä ja hinnat edulliset.Toisella käyntikerralla otin mukaan jauhelihalla ja kasviksilla täytettyä blinin. Ulkonäöltään blini vastasi meidän ohuita muurinpohjalettua, mutta eat.fi -sivun ravintola-arvostelun mukaan Venäjällä myytävät blinit ovat tuollaisia lettumaisia. Itse olen tottunut syömään Suomessa ja Virossa blinejä, jotka ovat paksuja. Jälkkäriksi otin tuollaisen samanlaisen letun, jonka mukana tuli kondensoitua maitoa. Suolainen lätty oli maukas, mutta makea lettu oli lisukkeen takia vähän liiankin makea.


Mielestäni lähellä sijaitseva ravintola Pelmenit ovat ruoan suhteen parempi paikka, kuin tämä Blini-ravintola.

4 kommenttia:

  1. Lukeeko tuossa ikkunassa Blini vai Blinit?

    VastaaPoista
  2. Blinihän siinä lukee. Ilmeisesti tarkoituksesi oli huomauttaa kirjoitusvirheestä, jonka olin jostain syystä tänne kirjoittanut? ;)

    VastaaPoista
  3. .. toi on sitä oikeata hyvää slaavilaista safkaa .. Ja noi blinit on alkuperäsii sit suomalaiset alko muokkaa ja teke omal taval tai sit ne vaa anto nimeks sen blini.. Viroll ei oo omaa kulinaarist rikkaut tai siis ei ollu neuvosto aikoin kaikki sekaan ukrainalaista venäläistä gruusialaista jne. tuli viroon sen takii siel on hyvää ruokaa ku täällä suomessa.

    VastaaPoista