torstai 16. helmikuuta 2012

VUOSAARI

En ole ikinä lämmennyt Aku Louhimiehen elokuville eikä sitä tapahtunut nytkään. Jos Louhimies ei pyöritä elokuvasta toiseen samoja näyttelijöitä, niin sitten hän toistaa samaa toteuttamistapaa.

Tässäkin elokuvassa seurataan erilaisia ihmiskohtaloita, samoin kuin esim. Louhimiehen "Paha maa"-elokuvassa - tosin sillä erotuksella, että ihmiskohtalot eivät tällä kertaa kietoutuneet toisiinsa ja elokuvalla on erityyppinen loppu. Ja että Paha maa oli parempi elokuva. Elokuvan juoni oli siis melkoisen onneton, vaikkakin se pysyi melko hyvin koossa.

Kollaasiin mahtuu erilaisista yhteiskuntaluokista ja etnisistä taustoista lähtöisin olevia ihmiskohtaloita. Elokuvassa seurataan heidän elämää sekä haaveita muka-syvällisesti. Loppuun oli ympätty vuosaarelaisille vähän toivoa valoisammasta tulevaisuudesta "asioilla on tapana järjestyä"-tyyliin.

Itse koin elokuvan syvällisyyden olevan pelkkää pintaraapaisua ja toivoin, että elokuvassa olisi sukellettu vielä syvemmälle. Ehkä elokuva kosketti eniten niitä, jotka ovat ehkä syntyneet kultalusikka suussa ja joille arki on helpompaa ilman sen kummempia vastoinkäymisiä.

Näyttelijäsuoritusten taso vaihteli enkä saanut niiden osalta mitään erityisiä säväreitä varsinkaan Mikko Koukin roolisuorituksen osalta, joka oli mielestäni osittain sellaista ylinäyttelemistä.

Elokuvaa mainostettiin rajuilla seksikohtauksilla. Nooh, rajua ja rajua... Kuka pitää mitäkin rajuna. Itse koin, että osa seksikohtauksista oli täysin turhia ja niitä oli ympätty tarkoituksella mukaan muka-säväyttämään sekä myymään elokuvaa. Elokuvan markkinointi oli parempaa, kuin mitä itse elokuvan anti. Luulen, että tämä elokuva jakaa mielipiteet aika hyvin. Osa pitää tätä mestariteoksena ja osa p*skana, kuten minä. En tykännyt.

P.S. Positiivista on se, että Veikkaus tukee suomalaisia elokuvia ja Veikkauksen kanta-asiakaskortilla pääsee tiistaisin katsomaan kotimaisen elokuvan kaksi-yhden-hinnalla eikä tästä leffasta tarvinut maksaa normaalia hintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti