tiistai 16. marraskuuta 2010

LA BOTTEGA (ITALIALAINEN)

Italialainen ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa Italian suurlähetystön vieressä, joka vaikuttaa tunnelmansa ja ruokiensa puolesta laadukkaalta. Varsinkin takana olevan vaalea kabinettitila on romanttisen oloinen, mutta siitä huolimatta yksinkertaisen ja harkitun näköinen. Mitään varsinaista krääsää ei ole esillä, mutta tunnelma on silti kodikas. Paikan tasokkuuden huomaa myös ravintolasalin kankaisista serveteistä sekä wc:n puolella, jossa kätensä voi kuivata oikeisiin pyyhkeisiin.

Tarjoilu on ammattitaitoisen, ystävällisen ja rauhallisen oloista. Tarjoilijat osaavat suositella ruokia ja suositukset toimivat. Ravintolan ”chef de cuisine” on sardinialainen Nicolo Tanda, joka on myös tallinnalaisen Ravintola Boccan keittiömestari.

Söin alkuruoksi ” baked and marinated aubergine with house bread”. Munakoisojen päällä on ainakin oliiviöljyä, valkosipulia, paprikaa ja tuoreyrttejä ja ne tarjoiltiin öljyssä paistetun leivän kanssa. Alkuruoka olisi saanut olla aavistuksen maustetumpaa. Nyt se oli aika mautonta ja parempaa siitä tuli, kun laittoi päälle myllystä pippuria sekä suolaa.


Pääruoaksi söin ” Panzerotti with crudo and mascarpone, tomato-fresh basel sauce”, joka oli maukasta. Annos oli kuitenkin aika pieni eikä se sellaisenaan vie nälkää. Vaikka tässä ravintolassa syö pitkän kaavan mukaan, ei ruoasta tule ähkyä ainakaan tämän oman kokemukseni mukaan.Jälkiruoaksi otin juustokakkua ”Ricotta cheesecake”, joka oli hyvää kuten juustokakuilla on yleensä tapana olla.


Annokset olivat ihan kivan näköisiä ja ruoka italialaisen kotoista. Hinnat Suomen hintatasoon verrattuna kohtuulliset ja valikoimaa menussa oli riittävästi, lukuun ottamatta risottoja. olen lopen kyllästynyt siihen, että risottoja ei ole yleensä missään ravintolassa tarjolla paljoa ja yleensä vaihtoehtona on AINA sieni- tai merenelävärisotto.


Jos olen ymmärtänyt oikein, niin La Bottega on valittu Tallinnan parhaaksi italialaiseksi ja on vuonna 2010 se on Tallinnan kolmanneksi paras ravintola. Virolaisten gastronomian harrastajien yhdistys Silver Spoon Society eli Hõbelusikas on palkinnut ravintolan vuonna 2009 tittelillä ”maistuvin viinin ja ruoan liitto”.

Antaisin arvosanaksi 8/10.

http://www.labottega.ee/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti