sunnuntai 19. joulukuuta 2010

RESTAURANG MUSEUM

http://www.museum.ee/

Käyn aina toisinaan Tallinnassa päiväristeilyllä tai "yön yli" -reissulla ja testailen samalla Tallinnanravintoloita. Tällä kertaa paikaksi valokoitui Tallinnassa entisessä palomiesmuseossa sijaitseva suhteellisen tasokas ruokaravintola, joka valittiin vuonna 2009 Tallinnan 10. parhaaksi ruokaravintolaksi ja joka oli noussut vuonna 2010 viidenneksi parhaaksi.

Museum näyttää sisustuksensa puolesta tyylikkäältä, modernilta ja nuorekkaalta. Ei niinkään ruokaravintolalta, vaan ennemminkin ravintolalta, johon tullaan illalla ystävien kanssa viettämään aikaa ennen yökerhoon lähtöä tai jossa voi päivisin järjetää pikaisen bisnes-tapaamisen.

 
Itse kävin ravintolassa ystävieni kanssa päiväaikaan. Palvelu oli asiantuntevaa, mutta miinusta tuli siitä, että osa seurueemme jäsenistä sai odottaa pääruokaansa luvattoman pitkään samalla, kun muut olivat jo melkein syöneet ruoka-annoksensa. Ruokien hinnat olivat suomalaisen mittapuun mukaan edullisia suhteutettuna ruoan laadukkaaseen tasoon. Jokainen seurueemme jäsenistä piti syömiään ruokia hyvänmakuisina ja annosten ulkonäön eteen oli nähty vaivaa ja käytetty mielikuvitusta.

Annoskoot eivät ole suuria ja siksi ravintolassa kannattaakin syödä pitkän kaavan mukaan. Ravintolan susheja ja hampurilaisia on kehuttu.

Valitettevasti valokuvat ovat liian tummia eivätkä ole oikein onnistuneet muutenkaan. Siksi ruoka-annokset näytä kovinkaan houkuttelevilta.

Alkuruokasi söin "tigerprawns baked in kataifi batter with miso and chilly sauce":


Pääruoaksi söin "lamb chop with goat cheese-potato cake with celery puree and caper-mint sauce":


Jälkiruoaksi söin "Museum Passion“- passion fruit mousse, coconut-raspberry pannacotta, mango sorbet":

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti