keskiviikko 16. helmikuuta 2011

CAFE PIRITTA - MURHAMYSTEERI-ILLALLINEN

Kävin muutama viikko sitten parin ystävän kanssa murhamysteeri-illallisella, joka järjestettiin Cafe Pirittassa, joka on samaa ketjua Cafe Ursulan kanssa.

Paikan ulkonäkö on normaaliarjessa siisti, mutta melko yksinkertainen. Nyt kyseisenä iltana paikan ulkonäköä oli saatu muutettua valaistuksen avulla melkoisesti teeman mukaiseksi.
Kyseinen kahvila-ravintola on erityisen kiva varsinkin kesällä sekä muulloinkin kävelylenkkien lomassa. Remontin jälkeen paikasta on kehkeytynyt siisti kahvila-ravintola terasseineen, joka sijaitsee Tokoinrannassa Eläintarhantiellä lähellä rautatieasemaa, Töölönlahtea ja kaupunginteatteria.   

En ole aikaisemmin syönyt tässä paikassa. Jotenkin paikka on tuntunut siltä, että sinne voisi mennä syömään lounasruoan, mutta ei ehkä ala-cartea. Tämän kokemuksen perusteella voisin todeta, että tunne piti paikkansa.

Tarjoilu oli olosuhteisiin nähden erittäin ystävällistä  ja melkoisen ammattitaitoisen oloistakin -  joskin ei kovinkaan nopeaa johtuen siitä, että kyseessä oli etukäteen suunniteltu illanvietto, jossa tarjoilijoita oli varattu tietty määrä tiettyjä pöytämääriä vastaan. Toisin sanoen tarjoilu oli melko liukuhihnamaista. Murhamysteeri-illallisen 49,00 euroa koostuva menu koostui seuraavista ruokalajeista:Alkuruoaksi tarjottu hummerikeitto oli suhteellisen hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta ulkonäkö oli melkoisen säälittävä. Ymmärrän kyllä, että jos ravintolassa pitää valmistaa ruoka samalla kertaa noin 80 ihmiselle, voi laatu ja ulkonäkö kärsiä.

En ole ikinä valmistanut hummerikeittoa, mutta luulen että se oli tehty helpoimman kautta jo ihan valmistuksen osalta ja todennäköisesti jostain valmisaineksista. Ja krutonkeja osaa ripotella keiton päälle kuka tahansa.

Pääruoka oli ehkä onnistunein ruokalaji, vaikkakin se oli aavistuksen liian haaleaa. Pihvin kypsyys oli juuri oikeanlainen, mikä yllätti minut ruokailijoiden suuren määrän vuoksi. Toki on mahdollista, että minun pihvini kanssa kävi hyvä säkä.Muuten pääruoka oli vähän kehno. Lisuketta oli liian vähän eikä "persiljavoi" ollut todellakaan persiljalla maustettua, vaan pelkkää voita. Ystäväni syömä kasvisruoka (vuohenjuusto-punajuuripaistosta sekä vesikrassi-punamangoldisalaattia) oli huomattavasti paremman makuinen ruokalaji, kuin oma pääruokani.

Ehkä suurin "ongelma" alku- ja pääruoan osalta oli se, että ne olivat aika suolattomia/mauttomia. Tavallaan tämä on ihan hyvä asia - jokainen lisätköön niitä oman mielensä mukaisesti. Ongelma on se, että jos suolaa eikä pippuria ole laitettu pöytiin, mutkistuu homma melkoisesti - kuten kävi meidän tapauksessamme. Tietysti olisi voinut pyytää, että tarjoilija tuo ne pöytään, mutta toisaalta tarjoilijoita oli sen verran vähän, että ruoka olisi jäähtynyt entisestään, mikäli niitä olisi alkanut pyytämään sekä odottelemaan.

Jälkiruoaksi söin omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Se oli ihan hyvänmakuista ja annoksenakin ihan sopivan kokoinen. En tiedä, oliko se itse tehtyä vai valmista, mutta haitanneeko tuo, jos se on hyvää?
Käsitykseni mukaan murhamysteeri-illalliset ovat rantautuneet Suomeen ulkomailta. Ideana on järjestää ehkä aavistuksen teatteriomainen illallinen Agatha Christien (http://fi.wikipedia.org/wiki/Agatha_Christie) salapoliisiromaanien tapaan, johon myös yleisö voi osallistua eri tavoin ja jonka lomassa yleisö syö illallista. Käsitykseni mukaan yleisö voi (riippuen esiittäjistä) pukeutua teeman mukaisesti, eläytyä omissa pöydissään rooleihin tai osallistua muuten illan kulkuun, esimerkiksi murhamysteeriä ratkoen.

Itse murhamysteeri-illalta odotin aika paljon, ehkä vähän liikaakin sen perusteella, mitä olin kuullut niistä. Toki on mahdollista, että tämä kyseinen esiintyjäporukka ei ollut niin hyvä, kuin mitä muut Suomessa esiintyvät porukat ovat.Odotin ehkä enemmän osallistuvampaa illanviettoa, mutta odotuksiani ei palkittu ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Yleiseön osallistuminen rajoittui melkenpä pelkästään siihen, että he vastasivat illan esiintyjille jotain silloin, kun heiltä jotain kysyttiin tai niin, että he pyrkivät ratkaisemaan anagrammeja annettujen vihjeiden perusteella murhaajan selvittämiseksi.

Lisäksi tässä kyseisessä illassa oopperamusiikki oli mielestäni liian suuressa roolissa ottaen huomioon sen, että en kuvitellut tulevani katsomaan oopperaa. Muutama kappale vähemmän olisi riittänyt tuomaan juonen hyvin esiin. Olisin itse toivonut juonelta ja yleisön osallistumisen osalta enemmän.

Vaikka kukaan ei enää tämä arvostelun perusteella uskokaan, niin väittäisin, että idean hyvä ja oli mukavaa saada uutta vivahdetta "tavallisiin" illallisiin. Kokemuksena ei täydellinen, mutta ihan ok.

Cafe Pirittan Murhamysteeri-illallisen vanha mainos

3 kommenttia:

  1. Jotain siihen suuntaan, mutta melkoisen typistetty sellainen. Ei mikään häävi.

    VastaaPoista
  2. Olimme 2.3. myös ratkomassa murhamysteeriä Piritassa. Ruokalista oli ihan erilainen ja täytyy myöntää että se oli ehkä parhaita syömiäni aterioita. Alkupalat herättivät ruokahalun, tatti-keitto oli taivaallista ja liha suli suuhun. Jälkiruoka vielä vei kielen mennessään. Esitystä ja vapaa aikaa oli sopivassa suhteessa. Ehti rupattelemaan pöytäseurueen kanssa, mutta oli mukava katsoa myös esitystä. Esiintyjät vielä kävivät pöydässämme keskustelmassa, mikä sai tunteen että olemme osa esitystä. Kaikin puolin onnistunut ilta. Suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista