2 rkl öljyä
2 porkkanaa
75 g selleriä
1 palsternakka
1 punainen paprika
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä tai 1 yksikyntinen
7,5 dl vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 dl ruokakermaa
1 dl tuoretta basilika-persiljasilppua
suolaa, muskottipähkinä- ja valkopippurijauhetta
1.) Kuori ja pilko juurekset sekä paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet
2.) Kuullota kasvikset kattilassa öljyn kera. Lisää vesi, liemikuutio ja sulatejuusto. Keitä kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia
3.) Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne keitinveden kera sauvasekoittimella
4.) Sekoita joukkoon kerma ja soseuta keittoa vielä kerran niin, että siitä tulee samettisen pehmeää
5.) Mausta keitto suolalla, muskotti- ja valkopippurijauheella, lisää joukkoon hienonnettua tuorebasilikaa ja -persiljaa. Kuumenna, anna kiehua hetken ajan
Resepti pohjautuu tähän HS:n reseptiin: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Juustoinen+kasviskeitto/1135244634644
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti