maanantai 21. helmikuuta 2011

SILVOPLEE (KASVISRAVINTOLA)

Helsingin Hakaniemessä sijaitseva näyttelijä Satu Silvon omistama kahvila-ravintola, jonka seisovasta pöydästä saa puhdasta sekä maistuvaa lämmintä kasvisruokaa sekä elävää ruokaa. Kahvila-ravintola on auki maanantaista lauantaisin klo 11-18.00 välillä ja se tuntuu olevan aina melko täynnä ja on hyvin mahdollista, että joutuu istumaan pöydässä vieraiden ihmisten seurassa. Kahvila-ravintolaan ei oteta pöytävarauksia.

Silvopleessä käy ruokailemassa erinäköisiä ihmisiä, joista osasta huokuu läpi vakaumus sekä vihreät arvot. Toisaalta osa ruokailijoista on ihan normaalia keskiluokkaista, läheisten toimistojen ja virastojen työntekijöitä. Miehiä ei ravintolassa kauheasti näy, mikä on sinällään vähän hassua, koska ruoka on pääsääntöisesti hyvänmakuista ja uskon, että se uppoaisi myös miesten vatsoihin hyvällä ruokahalulla.

Seisovan pöydän antimet punnitaan tiskillä ja maksu määräytyy annoksen painon mukaan. Ravintolan hinnat eivät ole ihan halvimmasta päästä ottaen huomioon, että kyseessä on pikemminkin lounasravintolatyyppinen paikka, mutta toisaalta se on tasa-arvoinen asiakkaita kohtaan. Pieniruokainen maksaa sen mukaan, mitä hän jaksaa syödä, samoin isoruokaisempi. Jos muistan hinnat oikein, niin ruoka maksaa 19,90 e / kg ja päivän keitto 14 e / kg.Kahvila-ravintolassa on päivittäin vaihtuva menu monipuolisine lisukkeineen, jossa on tarjolla joka päivä kolme vaihtoehtoa, joista yksi on keittoruoka. Olen itse syönyt Silvopleen seisovasta pöydästä pari kertaa ja olen pääsääntöisesti kyllä tykännyt tarjolla olevista runsaista vaihtoehdoista, joissa on havaittavissa myös eksoottisempaa ja maustettuakin otetta.

Silvopleestä saa ostaa mukaansa kirjoja sekä luomutuotteita. Lisäksi tarjolla on cateringpalvelua, taidenäyttelyitä sekä ravinto- sekä hyvinvointiluentoja.Lihansyöjänä sitä sortuu helposti siihen väärään mielikuvaan, että kasvisruoka olisi jollain tavoin yksitoikkoista pupujen ruokaa - kurkkua, tomaattia ja salaatinlehtiä. Jos kasvisruokaa osaa valmistaa, niin niiden joukosta löytyy kyllä maukkaitakin vaihtoehtoja. Valitettavasti en ole itse kovin tottunut ja mielikuvitusrikas kasvisruoanlaittaja. Siihen harhaan ei pidä sortua, että kasvisruoka olisi jotenkin automaattisesti aina kevyttä, sillä sitä se ei aina ole. Parhaat Silvopleessä nauttimat ruokalajit ovat usein olleet gratinoituja.

Kahvila-ravintolan palvelusta en osaa sanoa juuta enkä jaata, koska henkilökunnan kanssa ei ole tullut juurikaan kommunikoitua muualla kuin tiskillä ruokaa maksaessa. Koska mitään erityistä ei ole jäänyt mieleen, niin olisin sitä mieltä, että palvelu on ihan normaalia ja hyvää.

Kahvila-ravintolan ulkonäkö on - kuten monet muutkin ovat asian todenneet, aavistuksen ruokalamainen - muun muassa likaiset astiat viedään itse pois. Onneksi kahvila-ravintolasta löytyy värejä sekä aavistus romanttista boheemiutta, joka luo tähän ruokalamaiseen tilaan kodikkaampaa ilmapiiriä. Jos paikkaan suhtautuiu siten, ettei sinne ole tarkoituskaan tulla viettämään aikaa, syömään romattisesti tai omassa rauhassa, on se ihan varteenotettava vaihtoehto lounasravintolarintamalla.

http://www.silvoplee.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti