sunnuntai 20. helmikuuta 2011

RAVINTOLA HÄLLÄ

Kävin tällä viikolla testaamassa Hämeenlinnassa Ravintola Hällän yhdessä kummitätini kanssa. Ravintola oli viihtyisän ja tunnelmallisen näköinen paikka. Kävimme ravintolassa lounasaikaan, jolloin siellä oli melko paljon väkeä syömässä. Uskoisin, että lounasajan seisova pöytä vetää ravintolaan ainakin miespuolisia ruokailijoita ja iltasella voisin kuvitella, että siellä käy jonkun verran läheisen teatterin asiakkaita.

En tiedä johtuiko palvelun heikkous kiireisestä lounasajasta, mutta tuli vähän sellainen olo, ettei meitä kunnolla huomattu ja tarjoilijat olivat kiireisiä. Haimme muun muassa itse ala carte -menun pöytään, koska tarjoilijaa ei näkynyt ja odotimme muutenkin melko pitkään sitä, että meiltä tultiin kysymään tilausta. Tämä toistui niin pää- kuin jälkiruoankin kohdalla.

Tuntui myös siltä, että ravintolassa pidettiin lounasaikana itsestäänselvyytenä sitä, että ruokalijat syövät seisovasta pöydästä ja hakevat itse ruokailuvälineet sekä servetit sieltä, mikä oli ala carte -listalta syövälle vähän tyhmä juttu. Miestarjoilija, joka tarjoili meille, oli kuitenkin ihan ystävällinen.

Emme syöneet ala carte -listalta varsinaista alkuruokaa, mutta haimme seisovasta pöydästä salaattia sekä talon leipää. Salaatit olivat tyypillisiä lounaspaikan salaatteja ja raasteita, eli melko tylsiä, vaikkakin vaihtoehtoja löytyi.Pääruoaksi nautimme "ravustajan ahventa", mikä piti sisällään reilusti voissa paistettuja ahvenfileitä, täyteläistä raputuorejuustokastiketta, jokirapuja ja tilliperunoita. Pääruoka ja varsinkin kastike oli erinomaisen hyvää ja annos oli kauniin näköinen. Annoskoko ei ollut mikään erityisen suuri ja suosittelenkin ruokailua pitkän kaavan mukaan, mikäli syö ala carte -listalta.Jälkiruoaksi söimme "brown misua", joka piti sisällään suklaakakkua, suklaajäätelöpallon, suklaamoussea ja vadelmakastiketta. Annos oli koristeltu siklaarouheella, mansikalla ja valkosuklaakoristeella. Annos oli sievän näköinen ja maistui ihanalle, varsinkin suklaamousse. Lounasaikaan hintaan sisältyivät kahvi sekä tee, joita sai hakea seisovasta pöydästä. Teepussit olivat tosin pöydästä loppuneet, joten niitä piti pyytää erikseen tarjoilijalta.Jos vielä haluaa jotain negatiivista paikasta lausua, niin naistenhuoneessa käydessä meinasi istumasektori jäätyä. Ravintolan wc:t sijaitsevat lähellä ulko-ovea ja ilmeisesti se vaikutti wc:n kylmyyteen.

Jos ei oteta lukuun palvelun heikkoutta, olen sitä mieltä että ravintola itsessään sekä ruoka olivat sellaisia, jotka saavat minut palaamaan tuohon ravintolaan uudestaankin. Ravintolan hintataso oli minulle (pääkaupunkiseudulla enemmän syövälle) keskihintaista. En osaa sanoa, minkä hintatason paikka kyseinen ravintola on Hämeenlinnan mittakaavassa.

http://www.hallaholvi.fi/

6 kommenttia:

 1. Jälkkäri näyttää ihanalta! Kuulostaa paikalta jossa voisi vaikka käydä syömässä jos Hämeenlinnaan menisi. Tuohon palveluun sen verran että viime talvena oltiin yksi yö Hämeenlinnassa hotellissa ja käytiin illalla syömässä, en muista enää paikan nimeä, mutta sen muistan että palvelua oli huonoa ja ruoka melko keskinkertaista. Että olisiko hämeenlinnalaisilla tässä vähän parannettavaa..? ;)

  VastaaPoista
 2. Ravintola Hällässä ja Tawastia Bank ovat olleet ruoan osalta eniten minun mieleeni. Piparkakkutalossa ruoka oli myös ihan hyvää, mutta ei täydellistä.

  Hotelli Cumuluksen ja Aulangon ravintolat olivat keskinkertaista huonommat ruokiensa osalta. Tässä järjestyksessä.

  Olen saattanut syödä jossain muuallakin, mutta en nyt tähän hätään muista missä. Patsi erään sukulaiseni entisessä työpaikassa sekä hänen nykyisessä, itse omistamassaan paikassa, joiden nimiä en aio tässä sen kummemmin mainostaa. Molemmat ovat lounasruokapaikkoja.

  VastaaPoista
 3. Hei se oli just toi Tawastia Bank muistaakseni missä oltiin syömässä! No ehkä oli vaan sattumaa että sinä iltana ei natsannut.

  VastaaPoista
 4. tai sitten se oli sattumaa, että meille maistui. Serkkuni kävi siellä syömässä viime viikolla ja hän valitti jotain ruoan osalta, mutta en oikein enää muista mitä.

  VastaaPoista
 5. Kävimme syömässä lauantaina iltapäivällä, ja olimme kovin tyytyväisiä. Salaattipöytä oli erinomainen (ei pelkkää kuivaa kiinankaalia ja porkkanaraastetta), samoin molempien annokset (kuhaa ja lohta). Palvelu oli hyvää, joten emme keksi mitään moittimista. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Kiva, että ruoka ja palvelu oli hyvää. Saattaa olla, että salaattipöytä on lounasaikaan arkena erilainen ja että tarjoilijoilla oli turhan kiirus silloin, kun me kävimme siellä.

  VastaaPoista