sunnuntai 27. helmikuuta 2011

SOIJA- JA LIMEMARINOITUJA BROILERIN FILESUIKALEITA GRILLATTUJEN KASVISTEN KERA

S-Marketissa myydään pakasteena Rainbow'n grillattuja vihanneksia, joita tykkään syödä aina silloin tällöin. Nyt päätin kuitenkin tehdä niitä itse ja sekaan paistoin broilerin fileesuikaleita, jotka maustoin makealla soijakastikkeella, limellä, tuorebasilikalla sekä mausteilla.

Vaikka nuo grillatut kasvikset saattaisivat näyttää paremmilta jonkun pihvin vieressä, päätin kuitenkin itse sekoittaa kasvisten sekaan broilerin fileesuikaleita, jotka olin marinoinut öljypohjaisella kastikkeella, johon tuli makeaa soijakastiketta, limeä, mausteita sekä tuorebasilikaa. Annoksesta ei tullut mikään hienon näköinen, mutta ruoka oli ihan hyvää. Sellainen ihan hyvänmakuinen "sekasotku".

Lähinnä toi broilerin marinadi on sellainen, mitä kantsii kokeilla (sopii myös merenelävien kanssa) ja noita grillattuja kasviksia (tosi hyviä) voi testailla erilaisten muiden annosten kanssa. Voisin kuvitella, että ne toimisivat lämpöisenä salaattina grillatun vuohenjuustokiekon kanssa. Kardemumma mausteena voi kuulostaa vähän erikoiselle, mutta sopii hyvin näihin ruokiin.


Soija- ja limemarinoituja Broilerin fileesuikaleita


300-400 g marinoimatonta broilerin rintafileetä (kokonaisena/suikaleina)
noin 4 rkl Kecap Manis -soijakastiketta (makeaa)
1 lime
Sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
Oliiviöljyä
Paprikajauhetta
Keltaista curryjauhetta
Kardemummajauhetta
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Tuorebasilikaa

1) Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä
2) Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kypsennä ne
3) Mausta suikaleet suolalla, paprika-, curry- ja kardumummajauheella sekä mustapippurirouheella
4) Sekoita joukkoon soijakastike ja purista päälle limen mehu
5) Ripottele päälle tuorebasilikasilppua

Huom! Halutessasi voi tehdä marinadin öljystä, soijakastikkeesta, limenmehusta, kuullotetusta sipulista ja valkosipulista, mausteista sekä tuorebasilikasilpusta. Tämän jälkeen voit marinoida broilerin fileetä muutaman tunnin ja paistaa fileen sen jälkeen kypsäksi.


Grillatut kasvikset (noin 4 hengelle)

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 oranssi paprika
1 punainen paprika
1 yksikyntinen valkosipuli
Tuorebasilikaa (runsaasti, noin kourallinen silputtuna)
Oliiviöljyä
Suolaa
Valkopippurijauhetta
Sipulijauhetta
Kardemummajauhetta

1) Viipaloi munakoiso ja ripottele suolaa siivujen päälle, jotta neste nousee pintaan ja karvas maku poistuu
2) Munakoison hikoillessa viipaloi kesäkurpitsa ja parikat
3) Valmista oliiviöljystä, hienonnetusta valkosipulista sekä tuorebasilikasta marinadi ja mausta se suolalla, valkopippurilla, sipulijauheella sekä kardemummalla. Mausteita kannattaa laittaa reippaasti
4) Sekoita marinadi kasvisten joukkoon ja anna marinoitua vähintään pari tunia, mielellään yön yli
5) Paista marinoituja kasviksia uunissa 225 asteessa 15 minuuttia ja tarjoa esim. lihan lisukkeena



2 kommenttia:

  1. Minulla sattui olemaan possun lihaa ja muokkasin reseptiä siten, että tein possua rautapadassa. Aloitin sipulin kuulotuksella ja jatkoin lihojen ruskistuksella. Sitten lisäsin mausteet ja nesteet ja laitoin padan uuniin 1,5 tunniksi 175 asteeseen. Lisäsin yrtit kypsään ruokaan ja söin lanttulaatikon ja perunoiden kera. Tässä possuun mukaellut ainekset, mielestäni toimivat oikein hyvin:

    Öljy ja voita
    1 yksikyntinen valkosipuli
    2 salottisipulia
    1 chilipalko (tulinen)
    400 g porsaan ulkofileetä

    1 tl korianteria
    ½ tl mustapippuria
    1 tl timjamia
    2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
    2 rkl puristettua limeä
    2 rkl hunajaa
    3 dl vettä

    1 tl kuivattua basilikaa
    tuoretta Thai-basilikaa tai muuta yrttiä

    Kiitos innotuksesta!

    VastaaPoista