maanantai 14. helmikuuta 2011

KERMAISTA HIRVIKÄRISTYSPASTAA

noin 2-4 hengelle

250 g hirvenkäristystä (esim. saksan-)
voita
sipuli
½ yksikyntinen tai 1-2 valkosipulin kynttä
noin 2-5 dl vettä
½ lihaliemikuutio
2dl kermaa
50g viherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
paprikajauhetta
suolaa
mustapippurirouhetta
viherpippuria
tuorepersiljaa

1.) Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli voissa
2.) Lisää joukkoon hirvenlihakäristys, mausta suolalla, mustapippurirouheella sekä paprikajauheella ja ruskista liha
3.) Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja vettä noin desi kerrallaan. Kun vesi alkaa haihtua, kaada joukkoon lisää vettä. Hauduta noin 20 minuuttia, jotta lihan sitkeys häviää
4.) Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kerma, sulatejuusto pieninä kuutioina. Lisää joukkoon huhmareella murskattuja viherpippureita. Hauduta, kunnes kastike saostuu. Ripottele joukkoon silputua tuorepersiljaa
5.) Sekoita kastike al denteksi keitetyn pastan joukkoon (esim. pappardelle)

Kastikeresepti pohjautuu linkistä löytyvään "savukermaiseen hirvikäristys" -reseptiin: http://www.jytky.net/recipes/riistaruoat/index.html#Savukermainen_Hirvikaristys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti