torstai 16. elokuuta 2012

NUEVO (ESPANJALAINEN)


Sofiankatu 4, Helsinki
www.ravintolanuevo.fi

Meillä oli eilen tarkoitus mennä työkaverin ja hänen avovaimonsa kanssa syömään pitkän kaavan mukaan, mutta kuinkas kävikään? Nautimme vähän viiniä ennen pöytävarauksen alkua eikä sen jälkeen enää tehnytkään pihviä mieli. Päätimme tilata pöytään ruokaa ja jakaa sitä keskenämme, jonka johdosta päädyimme tilaamaan Nuevon molemmat tapas-lajitelmat.

Jotkut tapaksista olivat taidolla tehtyjä ja erityisen maistuvia. Osa taas oli sellaisia keskinkertaisia tekeleitä, joita söi, mutta joista ei saanut mitään erityisiä "säväreitä". Erikoismaininnan annan sitrusmarinoidulle valkotonnikalalle, joka tarjoiltiin mustekalan ja parsan kera. Myös pähkinän ja sinihomejuuston kera tarjoiltu marinoitu endiivi yllätti positiivisesti sekä ankerias avocadokreemillä.

Ei-niin-hyviä olivat kylmäsavulohimousse lohenmädillä sekä perunasalaatti savukalan, serranokinkun ja sardellitapenaden kera. Mansikoiden ja versosalaatin kera tarjoiltu vuohenjuustomousse oli liian kermavaahdon makuista.

Jälkiruoaksi söin erinomaisen suklaisen "Chocolaten", mikä piti sisällään suklaaganache, valkosuklaa-Baileysmoussea ja kaakaocrumblea. Jälkiruoka oli niin suussa sulavan täyteläistä, että tilasin sitä itselleni toisenkin annoksen. Ulkonäöllisesti syömämme annokset olivat houkuttelevia, joskin omaan makuuni ne olisivat voineet olla hiukan isompia.

Tarjoilijasta riippuen englannin tai suomen kielellä saamamme palvelu toimi hyvin ja se oli ammattimaisen oloista. Ei liian tunkeilevaa, mutta ei liian hidastakaan. Kun meille tuotiin tapas-lajitelmat pöytään, tarjoilija kertoi meille, mitä mikin annos piti sisällään.

Ravintola Nuevo on sisustukseltaan ihan tyylikäs ja laadukas samalla, kun ravintolasta hehkuu värien puolesta lämminhenkisyyttä. Itse söimme ravintolan viehättävällä terassilla ja tunnelma oli kauniina, lämpöisenä sekä aurinkoisena elokuun iltana hyvinkin "välimerellinen".

Jään haaveilemaan Nuevon Caballo-annoksesta, joka sisältää hevosen sisäfileetä, pekonia, bataattia ja choron-kastiketta tai vaihtoehtoisesti Percasta, joka pitää sisällään grillattua puna-ahventa ja simpukkarisottoa.

Mikäli varsinaiset pääruoat ovat yhtä maistuvia, kuin suurin osa nyt syömistämme ruuista, on hinta-laatusuhdekohdillaan niiden osalta. Toisaalta olen kuullut Nuevion ruuista myös negatiivisempia kommentteja, joten tiedä sitte? Alkupalojen, tapasten ja jälkiruokien hinnat ovat mielestäni kohtuullisia.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti