maanantai 20. elokuuta 2012

RAVINTOLA VPK

Albertinkatu 29, Helsinki
http://www.restaurantwalhalla.com/vpk/index.php

Osoitteessa Albertinkatu 29 sijaitsee Helsingin vapaaehtoinen palokunta, joka on toiminut aina vuodesta 1964 alkaen. Se toimi alkuun Ateneumin vieressä nykyisen Wordl Trade Centerin paikalla sijainneessa talossa.

Myöhemmin 1950-luvulla vapaapalokunta siirtyi nykyiselle paikalleen samoin kuin VPK:n juhlahuoneisto. Nykyinen ravintola sijaitsee katutasossa sisäpihalla, jonne mennään porttikongin kautta varsinaisen paloaseman ja autotallien sijaitessa kellarikerroksessa. Ravintola VPK on tätä nykyä samaa firmaa Suomenlinnassa sijaitsevan ravintola Walhallan kanssa.

Sisäpihalle tultaessa ravintolan sisääntulo vaikuttaa vaatimattomalta, mutta sisään astuessa eteen avautuu aito 50-luvun tunnelma sekä koristeet vanhoilta palokunnan ajoilta ja palopäälliköiden muotokuvineen. Ravintolan pöydissä olevat pöytäliinat antavat ravintolasta myös lounasaikaan siistin vaikutelman.

Ravintolan voi varata erilaisiin tilaisuuksiin ruokatarjoiluineen. Lisäksi ravintolassa tarjoillaan arkisin lounasta klo 11-15.00 välisenä aikana. Lounaslista löytyy ravintolan internet-sivuilta. Lounashinnat ovat 7,90 eurosta ylöspäin ja lounas maksetaan kassalle.

Tämä on taas yksi niistä ravintoloista, jonka lounasantia minun on pitänyt käydä kokeilemassa jo vuosikausia, mutta vasta tänään se onnistui. Olin aiemmin kesällä käynyt ravintolan oven takana lounasaikaan, mutta tuolloin se oli kiinni. Lienevätkö olleet kesälomalla? Tosin oli vähän tylsää, ettei oveen oltu laitettu tuolloin minkäänlaista lappua siitä, kauanko ravintola on suljettu. Ehkä tieto löytyi heidän internet-sivuiltaan.

Ennen tämän päiväistä käyntiä menin heidän internet-sivuilleen tarkoituksenani käydä katsomassa lounaslistaa, jota ei löytynyt. Tästä syystä soitin internet-sivuilla olevaan puhelinnumeroon, jonka piti vastata klo 09.00 alkaen ja johon soittamalla saattoi tehdä halutessaan pöytävarauksen lounaalle. Kukaan ei kuitenkaan vastannut puhelimeen useista yrityksistäni huolimatta eikä lounaslistaa oltu päivitetty, vaikka kello läheni yhtätoista. Olin tästä vähän ihmeissäni.

Ravintolaan mennessä tarjoilija totesi lounaslistaa esitellessään, että heiltä oli hajonnut viikonlopun aikana kylmäkaappi, jonka johdosta kaikkia listalla olevia ruokia ei ollut tarjolla. Ymmärsin tässä vaiheessa, että näiden jälkien korjaaminen saattoi olla syynä siihen, ettei lounaslistaa oltu ehditty päivittämään tai puhelimeen vastaamaan.

Päädyin itse ottamaan aurajuustokanaa, joka maksoi 9,50 euroa. Hintaan sisältyi vesi, itsetehdyt leivät, salaattipöytä, päivän keitto, aurajuustokanaa veneperunoiden kera sekä kahvia/teetä ja keksiä. Lounasta maksaessamme tarjoilija neuvoi meitä oma-aloitteisesti sen suhteen, mitä kuuluu hintaan ja mistä saa mitäkin.

Salaattipöytä olin tavanomainen, mutta sieltä löytyi minun makuuni olevia vaihtoehtoja. Tarjolla ollut lämmin itsetehty leipä oli taivaallista. Sitä olisi voinut syödä vatsan täyteen. Päivän keittona oli mustajuurikeitto, joka oli kermaisen täyteläistä ja suussa sulavaa. Aivan mielettömän hyvän makuista.

Pääruokana ollut broilerin rintaleike oli niin iso, ettei sitä jaksanut syödä kokonaan. Itse en kuitenkaan ole niin tuon leikkeen ystävä, koska en tykkää repiä irti luita sekä nahkoja, ja varsinkin jos leike on kastikkeen seassa. Liian sottaista puuhaa. Tästä syystä ostan itse yleensä aina rintafileetä. Broiskun ohessa tarjoiltu aurajuustokastike oli maukasta, joskin aurajuuston makua olisi voinut olla minun makuuni enemmän. Perunat olivat normaaleja veneperunoita, joita söin myös ihan hyvällä ruokahalulla.

Kaiken kaikkiaan lounas oli kuitenkin erityisen täyttävä ja suosittelemisen arvoinen. Hinta-laatusuhde oli mielestäni myös kohdallaan. Ravintolassa ollessamme tarjoilija kävi tyhjentämässä pöydästä tyhjiä astioita sillä aikaa, kun kävimme hakemassa buffeesta lisää ruokaa.

Asiakaskunta näyttyi koostuvan haalareihin pukeutuneista duunareista aina toimihenkilön näköisiin ihmisiin. Uskon, että ravintolan kotiruokamainen lounas sopii monen tyyppisen ihmisen suuhun ja kaikki varmasti pääsääntöisesti pitävät siitä. Olen ymmärtänyt, että ravintola on suosittu lounaspaikka.


Tässä esimerkki viikon 34 lounasruoista hintoineen:

- VPKn Burger lohkoperunoilla 8.80 euroa 
- Päivän keitto & salaattibuffet 8.80 euroa 

Ma: Aurajuustokanaa 9.50 euroa (sisältää kaiken) 
Ti: Lohta Remoulade 
Ke: Lihamureke 
To: Makkarakastiketta 
Pe: Karjalanpaistia 

Lohirösti 12.90 euroa 
Vuohenjuustosalaatti 7.90 euroa Ei kommentteja:

Lähetä kommentti