maanantai 17. tammikuuta 2011

17.01.2011

Testasin tänään tavallisen leuanvetoharjoituksen ja lisäpainolla tehdyn harjoituksen ohessa yhden käden leuanvetoa toisella kädellä ranteesta kiinnipitämällä, mikä lienee se helpoin tapa yrittää päästä alkuun tossa hommassa.

Tein tämän molemmilla käsillä muutaman kerran. Oikealla kädellä sain tehtyä kolme leukaa ja vasemmalla taisi tulla tehtyä kaksi leukaa. Tosin molemmilla käsillä tehtynä varsinkin viimeiset toistot olivat melkoista sätkimistä.

Lisäksi yritin tehdä noita yhden käden leukoja siten, että siirsin toisen käden ranteesta puoleen väliin kyynärvartta enkä silloin saanut tehtyä yhtään leukaa kummallakaan kädellä.

Olisi kivaa alkaa treenaamaan noita yhden käden leukoja ihan tosissaan siten, että ne vedot olisivat puhtaita ja että toinen käsi ei pitäisi mistään kiinni. Löytyisiköhän tähän yhden käden punnerruksen treenaukseen jotain hyviä kikkoja?

Yhden käden leuanveto kyynärvarresta kiinnipitäen     
Yhden käden leuanveto ranteesta kiinnipitäen
Olen myös järkkäämässä töissä halukkaille työkavereille tilaisuutta, jossa on mahdollisuus tulla testaamaan omaa lihaskuntoaan. Kyse ei ole kilpailusta, vaan siitä että jokainen pääsee testaamaan oman sen hetkisen lihaskuntonsa niiltä osin, kuin haluaa. Myöhemmin voidaan sitten tehdä sama testin uudestaan. Osittain tässä testissä on samanlaisia osioita, kuin mitä meidän työpaikalla järjestettävissä virallisemminkin kuntotesteissä on.

Ajattelin, että tuossa testissä pääsisi testaamaan omavalintaisesti seuraavia lajeja:

- leuanveto omalla painolla, ote vapaa
- dippi omalla painolla, kulma vapaa
- etunojapunnerrukset omalla painolla
- selkälihakset omalla painolla
- vatsat omalla painolla
- kyykyt omalla painolla

Ideana olisi siis tehdä nahdollisimman paljon toistoja tietyssä ajassa tai maksimitoistomäärät.

Nyt pitäisi van löytää sopivia taulukoita, joista voisi katsoa tulostensa perusteella sen, onko esim. tyydyttävässä vai kiitettävässä kunnossa. Esimerkiksi työpaikkamme virallisempien kuntotestien tai puolustusvoimien kuntotestituloksia voisi käyttää osittain suuntaa-antavina taulukoina.

Tarvitsisin myös jostain tiedon siitä, kuinka naisten omalla painolla tekemiä leukoja/dippejä voidaan verrata miesten vastaaviin ja kuinka eripainoisten, samaa sukupuolta olevien henkilöiden tuloksia voidaan verrata keskenään - siitäkin huolimatta, ettei kyse ole kilpailusta. Osallistujia on kuitenkin sen verran vähän, että varsinaisia painosarjoja ei pysty järjestämään.

Minulle on jostain kumman syystä tullut sellainen kuva, että yksi naisen tekemä leuka voitaisiin kertoa kolmella, jotta tulokseksi saataisiin miesten tulos. En sitten tiedä voiko tämä pitää paikkaansa.

Onkohan tällaista taulukkoa jossain olemassa? Jos joku tietää, mistä etsiä tällaisia luotettavia taulukoita tai laskentasysteemejä, niin ottaisin tiedon mielläni vastaan :)

P.S. En ole tutustunut Wilksin pistetaulukkoon, mutta voisikohan se auttaa tässä asiassa vai liittyykö se pelkästään noihin voimanostojuttuihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti