keskiviikko 19. tammikuuta 2011

19.01.2011

Jatketaan vielä leuanvetoaiheella...

Kävin eilen treenaamassa ja vedin siihen alkuun yhden sarjan leukoja ja se videoitiin. Kuvaaja laski, että vedin niitä kymmenen (itse en niitä laskenut). Viimeinen leuka on säälittävää räpellystä. Puolustukseksi sanon, että olin edellisenä päivänä tehnyt ihan kunnollisen leuanvetoharjoituksen ja veto oli siksi vähän poissa.

Kuten jo aiemminkin olen kirjoittanut, ennätykseni leuanvedon osalta on 12 toistoa ja se on jouluviikolta 2010. Seuraava tavoite on 15 toistoa toukokuun loppuun mennessä. Riippuu ihan päivästä, minkälaisia tuloksia saan toistojen osalta ja kuinka ylipäätään milloinkin treenaan.

Itse asiassa oli ihan mielenkiintoista nähdä, kuinka vedän noita leukoja tekniikan puolesta. Olin kuvitellut pitäväni polvia loivassa koukussa, mutta näköjään niissä on tuota kulmaa hiukan enemmän. Mietin tuota oteleveyttä ja sitä, että pitäisikö se olla hiukan kapeampi? Sillä tavalla, että kyynärpäät tulisivat lähemmäs kylkiä? Pitäisi ihan etsiä jostain noi viralliset säännöt leuanvedon osalta ja katsoa, että pääsisikö noilla leuoilla läpi?Tein eilen myös dippejä ja sekin sessio vidoitiin. En kuitenkaan halua laittaa videota tänne, koska siinä näkyy kasvot. Otin videosta still-kuvan, jonka litän tähän ja josta näkee, kuinka alas laskeudun.

Otin eilen myös kuvia itsestäni pitkän tauon jälkeen ja pyydän jo heti anteeksi sitä, etten osaa poseerata. En ole ikinä harjoitellut poseeraamista ja se kyllä näkyy.

Viimekesäisen dieetin jälkeen onnistuin pudottamaan painoa 13 kiloa (74,5kg) ja nyt talvella kiloja on tullut takaisin kaksi. Paino vaihtelee päivästä ja nesteistä riippuen kilolla tai parilla. Punnitsin itseni eilen illalla ja iltapaino oli noin 77,5kg, joka näkyy tuossa videolinkissä ja kuvissa.

Vaikka en ole missään erityisen kireässä kunnossa, olen ihan tyytyväinen itseeni tällä hetkellä. Olen 40 -vuotias ja tykkään, että kropassa saa olla pientä pehmeyttä. Tästä huolimatta olen suunnitellut, että aloittaisin alkusyksystä keskeytyneen dieetin uudestaan, kunhan vain saisin motivoitua itseni uudelleen. Suunnittelin, että pudottaisin painon ehkä johonkin 70 kiloon (mikä olin alun perin suunnitelmanakin). Peili on se, mikä lopulta ratkaisee.

Kuten kuvistakin näky, on minulla varsinkin reisissä ja takapuolessa ylimääräistä rasvaa samoin kuin vatsassa sekä muualla kropassa. Kaipaisin kuitenkin lihaksiini vähän enemmän erottuvuutta.


Takaa

Kun katselen tuota kroppaani muuten, niin olisin sitä mieltä, että selkään voisi tulla vähän leveyttä lisää ja ehkä olkapäissä voisi olla enemmän pyöreyttä. Reidet ovat aika vahvat, mutta lihasten muotoa on vähän vaikeaa arvioida, kun niiden päällä on tuota ylimääräistä rasvaa. En ole kiinnostunut kisaamisesta, mutta olisi mielenkiintoista tietää, mitkä osa-alueet lihaksissani ovat sellaisia, joita voisi muokata paremmaksi? En osaa katsoa kroppaani ”sillä silmällä”.

Selkä

Edestä
Edestä haupparia
Ja kuvia sivusta...


Oikea puoli

Vasen puoli

Etsin äsken netistä noita leuanvetosääntöjä ja löysin tällaisia noita alla olevia juttuja. Tiesittekö muuten, että leuanvedon maailmanennätys toistoissa on 370 leukaaa?!?! Ihan järjetön tulos.

Leuanvedon säännöt Kiimingin SM-kisoissa 2010:

1) Vetäjän tulee pitää jalkansa jatkuvasti ristissä vetosuorituksen ajan, jos tätä rikotaan, annetaan vetäjälle tästä tiedoksi komento "jalat".

2)Vetäjän tulee nostaa leukansa vetotangon yli niin, että hänen leukansa alakärjen tulee olla vähintään tangon takakärjen kohdalla. Samoin 22cm vetotangon yläpuolella oli sotilaspenkistäkin tuttu stoppari, johon pään tuli joka toistolla osua. Tämä kyseinen sääntö osoittautui varsin hankaksi, sillä monilla lyhyemmillä ja pienipäisemmillä nostajilla ei pää tahtonut millään osua stoppariin, vaikka toisto muuten oli puhdas. Jos jokin näistä edellämainituista sääntöpykälistä ei täyttynyt vetäjän suorituksessa, huudettiin tässä "leuka".

4)Vetäjän käsien tulee suoristua ala-asennossa, jossa myös liike tulee pysäyttää "silminnähtävästi". Tätä sääntöä katsottiin kisassa hieman läpi sormien, vaikka siihen myös monta kertaa puututtiin. Tämän kohdan rikkomisesta huudettiin merkkikomento "kädet".

5)Vetäjästä 50cm edessä oli muovinen pleksi, jonka tarkoitus on eliminoida turha vauhdinotto. Pleksiin saa vetäjä jaloillaan osua, mutta siitä ei saanut ottaa minkäänlaista tukea.

6)Vetäjä saa levähtää maksimissaan 5 sekuntia toistojen välissä, päätuomari varoittaa nostajaa komennolla "neljä", kun nostajalla on vain sekunti aikaa aloittaa seuraava suorituksensa.

Lähde:


Leuanvedon Super Max One:

Kestävyysvoiman harjoittelu:

Yhden käden leuanveto:

Leuanveto:


4 kommenttia:

 1. melko täydellinen LOOK :) <3 olen susta aika ylpeä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Ei täydellinen, mutta ihan jees omaan makuun.

  VastaaPoista
 3. No en mä menis kauheasti valittamaan sitä mitä peili näyttää :) Itse olen aivan liian laiska pyrkiäkseni samaan. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kirsi! :)

  Onneksi meidän kaikkien ei tarvitse pyrkiä samoihin asioihin. Jäisi multakin ne villasukat kutomatta ;)

  VastaaPoista