sunnuntai 9. tammikuuta 2011

KUHAA JA KATKARAPUJA KOOKOSKASTIKKEESSA

noin 300 g fileoitua kuhaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä tai 1 yksikyntinen
2 rkl öljyä
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl tomaattisosetta
2-3 dl kookosmaitoa
100-200 g (valkosipuli-yrtti) katkarapuja
tuorekorianteria


1. Paloittele kala kuutioiksi, silppua kuorittu sipuli ja hienonna valkosipuli.
2. Kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli öljyssä. Lisää currytahna, tomaattisose ja kalapalat. Kääntele muutama minuutti. Lisää kookosmaito.
3. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Ripottele päälle silputtua tuorekorianteria. Tarjoa lisänä basmati- tai jasminriisiä.

Lähde: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kalaa+kookosmaidossa/1135244634400

Ostin kuhaa ja ajattelin testata jonkun minulle uuden reseptin. Koska kaapista löytyi kookosmaitoa, joka oli vanhentumassa, päädyin Helsingin Sanomista löytämääni reseptiin, jota muokkailin vähän raaka-aineiden määrien osalta. Lisäksi lisäsin ruoan sekaan vielä tuorekorianteria ja päädyin käyttämään punaista currytahnaa (alkuperäisessä reseptissä ei mainittu minkä väristä currytahnan tuli olla) sekä valkosipulilla sekä yrteillä maustetuja pakastekatkarapuja.

Pelkäsin alkuun liikaa sitä, että currytahnan lievä tulisuus peittää liikaa kalan sekä katkarapujen makua ja meinasin siksi jättää koko reseptin kokeilematta. Lopputuloksessa ne eivät kyllä kauheasti maistuneetkaan, mutta kastike oli muuten hyvänmakuista ja teen tätä varmaan joskus uudestaankin. Lisäksi ketsupin käyttö vähän ihmetytti, mutta ihan hyvin se sopi joukkoon.

Kalan ja katkarapujen tilalla voisi käyttää myös kanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti