perjantai 21. tammikuuta 2011

CONGRESS WELLNESS HOTEL LÅNGVIK JA SEN RAVINTOLA

http://www.langvik.fi/

Kävin muutama viikko sitten ystäväni kanssa testaamassa päiväseltään Hotelli Långvikin kuntosalin, kylpyläosaston sekä ravintolan. Tämä entisen Kansallisosakepankin koulutustiloihin rakennettu ja käsittääkseni venäläisomistuksessa oleva hotelli yllätti positiivisesti.

Hotellissa oli melko taidokkaasti yhdistetty uutta modernia ja vanhaa 70-lukua. Itse rakennushan on 70-luvun tasakattomallistoa ja esimerkiksi kylpyläosastolla huomasi, kuinkan seiniin oli jätetty joihinkin paikkoihin vanhaa tummanruskeaa kaakelia näyttämättä silti vanhanaikaiselta. 

Hotellin kylpyläosasto ei ollut toiminnoiltaan mikään ihmeellinen, mutta kyllä siellä pääsi rentoutumaan. Siellä oli muutama erilainen sauna, poreallasta ja taisi oloa kylmävesiallaskin. Jossain paikoissa kylpylässä oli niin uutta tekniikkaa, ettei sitä osannut kunnolla käyttää, esim. Amazon -suihkut.

Kylpylä oli levittäytynyt vähän turhan laajalle alueelle. Olisin esim. toivonut, että tavallinen sauna olisi ollut lähellä muita saunoja. Kylpyläosaston käyttö maksaa 25 euroa per henkilö (CityShopparilla kaksi yhden hinnalla), jos ei ole hotellin asukas. Hintaan sisältyy osaston käytön lisäksi kuntosalin käyttö, pyyheet, tossut, kylpytakki ja juomat.

Uskon, että sisustuksesta vastannut henkilö on halunnut tahallaan jättää rakennukseen 70-luvun leiman, sillä paikka ei kuitenkaan näyttänyt siltä, että sitä remontoidessa ja sisustusta suunnitellessa olisi haluttu säästää rahaa.

Hotellin kylpyläosasto oli yleisilmeeltään sisutuksen osalta tumma ja hotellin vastaanotto sekä ravintolat taas olivat moderinit ja ehkä aavistuksen Sedu Koskisen yökerhojen omaiset (kuten ystäväni totesi) - jossa voimakkaampia värejä, muotoja ja tyylejä oli rohkeasti sekoitettu melko taidokkaalla luovuudella. Sanoisin, että hotelli on "aikuiseen" makuun ja sieltä on turha yrittää etsiä vesikiukumäkiä.

Täytyy kyllä suitsuttaa, että hotellin ja ravintolan henkilökunta teki meihin suuren vaikutuksen palvelualttiudellaan. Meille esiteltiin oma-aloitteisesti kylpylän tilat sekä pyynnöstä ravintolan kabinetteja jne. Ystävällinen, hiukan iäkkäämpi tarjoilijarouva osasi kertoa meille rakennuksen historiasta ja otti selvää kaikista asioista joita kysyimme, jos hän ei osannut suoralta kädeltä vastata.

En tiedä onko palvelu aina näin hyvää vai johtuiko se siitä, että perjantai-iltapäivällä sekä -illalla hotellissa oli rauhallisempaa? Suurin asiakasryhmä hotellissa on varmasti liikematkailijat ja firmat, jotka järjestävät hotellissa esim. koulutuksia arkisin. Lähellä sijaitseva Hirsala Golf tuo hotelliin asiakkaita kesäisin. Muuten tuon hotellin sijainti on melko kaukana Kirkkonummen maalaismaisemissa.

Eri sijainneistaan huolimatta näkisin Långvikin ja Haikon kilpailevan keskenään firma- ja kylpyläasiakkaista. Haikko on tyyliltään hiukan vanhahtavampi ja arvokkaamman oloinen ainakin vanhimman rakennuksen osalta, kun taas Långvik on moderni ja tyylikäs.

Söimme hotellin lobbyn ja baarin takana olevassa tilassa, koska varsinainen ravintola-ravintolan puoli oli kiinni. Hotellin ravintolassa oli vanhat pöydät ja 70-luvulta peräisin olevat ravintolan tuolit, jotka oli päällystetty uudestaan.

Ruokailu oli miellyttävää, koska paikalla ei ollut liikaa ihmisiä. Yksi venäläinen perhe ja loput olivat pariskuntia. Ruokavuosi -menu oli melko suppea ja eri annoksissa toistui osittain samat raaka-aineet, mutta ei häiritsevässä määrin, kuten ketjuravintoloissa. Långvikin ruokafilosofiana on kauden herkuista nauttiminen, ekologisesti tuotettuina ja taidokkaasti valmistettuina.

Annokset olivat kauniita ja ruoka hyvää. Joka ikinen ruoka-annos, mitä söin, oli maukasta. Alkuruokana söin karitsanpaistitartaria, valkosipulikreemiä ja punajuurta (13,80 euroa). Lautasella olevat maut sopivat toisiinsa hyvin.Paras syömistäni annoksista oli pääruokana syöty omenapuulla savustettu lohi, maa-artisokkapyree ja kasvispyttipannu (22,40 euroa). Lohi oli juuri oikean kypsyistä lihan ollessa "kiiltävää". Ainoa miinus ruoan suhteen oli se, että pääruoka-annos ei ollut tarpeeksi lämmin, vaan ennemminkin haalea.
Jälkiruoaksi söin vaniljaista jogurttivanukasta ja lakkalientä (8,00 euroa), joka oli hyvää - mutta ehkä aavistuksen tavanomaista maultaan. Ystäväni syömä maitosuklaaleivos mustaherukkasorbetin ja vadelman kera (8,00 euroa) oli herkullista.
Annokset olivat melko pieniä lukuunottamatta ystäväni syömää paahdettua häränfileetä, mausteisen chorizo-voin ja maalaisranskalaisten kera (28,00 euroa). Alkuruoaksi hän nautti blinejä ja kauden mätiäperinteisin lisäkkein (15,60 euroa).

Vaikka hinnat olivatkin keskiarvoa aavistuksen korkeampia, oli ruoka kyllä hintansa väärti. Me molemmat pidimme ravintolan tasalaatuisesta ruoasta, jonka taidokkaasti yhdistellyt maut täydensivät toisiaan.

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tuonne menemme joku kerta parisuhdelomailemaan. Paikka on minulle tuttu lapsuudesta, siksikin mielenkiintoista nähdä se nyt uudessa lookissaan.

  VastaaPoista
 2. Minusta nuo annoskoot eivät näytä pieniltä. Saattaahan kuvat vääristää.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli tossa vaiheessa aika nälkä kylpyläpäivän jäljiltä ja olen kyllä muutenkin aika isoruokainen :D

  Kokonaisuutena pitkän kaavan mukaan syötynä toi meni, mutta esimerkiksi pelkällä pääruoan jäljiltä olisi jäänyt nälkä.

  VastaaPoista
 4. http://tiinaneuvoo.blogspot.com/2011/05/langvik-spa.html

  Juuri palasimme ihanalta mini-breakiltä. Aurinkoinen keli mahdollisti vieläpä aurinkotuoleilla loikoilun! Voi kyllä suositella!

  VastaaPoista
 5. Hei,

  Käytiin syömässä, annokset pienet mutta laadukkaat. Tarjoilu toimi ruokailun yhteydessä, mutta sitten loppui palvelu kuin seinään, laskua odotettiin melkein 2 tuntia.
  Hintaan oli yläkanttiin ja lisiä (joita en ole koskaan maksanut missään muussa ravintolassa) laitettu 20 % . Juomien kertoimet katossa. En tule käymään uudestaan.

  VastaaPoista