100g kuhaa per hlö
½ tomaatti per hlö
feta -juustoa (noin 20-25g per hlö)
valkosipulia
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
tuorebasilikaa / rucolaa
1. Muussaa feta-juusto, jauha sekaan hiukan mustapippuria sekä merisuolaa
2. Halkaise tomaatit ja kaavi puolikkaiden sisältä siemenet. Täytä tomaatinpuolikkaat feta-täytteellä
3. Leikkaa kuhafileestä noin 100 gramman annospalat ja paista palat nopeasti (max 1 min. per puoli) pannulla silputun sekä kuullotetun valkosipulin kera oliiviöljyssä niin, että ne saavat kauniin värin
4. Laita paistetut kuhafileet leivinpaperilla päällysteyn uunipellin päälle, jauha niiden päälle mustapippuria sekä merisuolaa, ripottele palojen päälle feta-juustoa, asettele palojen päälle muutama basilikan lehti sekä fetajuustolla täytetty tomaatinpuolikas
5. Paista uunissa 225 asteessa 10 minuuttia
6. Kalan paistuessa uunissa paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
7. Koristele tarjoilulautanen pinjansiemenillä, basilikan lehdillä tai esimerkiksi rucolalla. Laita kypsyneet kalanpalat tarjoilulautaselle, pirskauta päälle vähän oliiviöljyä ja jauha hiukan mustapippuria. Tarjoile annos lämpöisenä
Lähde: http://www.recept.nu/1.245519/jonas_langegard/forratter/fisk_skaldjur/gratinerad_halleflundra_med_fetaostfylld_tomatbakelse
Testasin tätä Ruotsissa "Halv åtta hos mig" -ohjelmassa (suomalaisittain "Arvostele mun illallinen") kokanneen Jonas Langegårdin alkuruokareseptiä, joka olisi pitänyt tehdä oikeaoppisesti ruijanpallas -kalasta. No, sitä ei ollut, joten testasin tämän alkuruoan jääkaapista löytyneellä kuhalla.
Arastelin vähän laittaa feta-juuston sekaan suolaa, koska ajattelin juuston itsensä olevan melkoisen suolaista. Näin jälkikäteen ajateltuna sitä olisi kyllä voinut laittaa reippaammin, sillä feta-juuston suolaisuus ei tuntunut oikein missään. Laitoin kalanpalojen päälle vielä muutaman basilikan lehden reseptistä poiketen.
Lopputulos oli ihan syötävä, mutta minun makuuni vähän mitätön. Siis maultaan. Olisin toivonut voimakkaampaa makua esimerkiksi fetan osalta, mutta se ei oikein erottunut tomaatin ja kalan joukosta.
No mutta tulipahan testattua. En nyt tähän hätään muista, olenko joskus maistanut ruijanpallasta, mutta jos sen maku on yhtään voimakkaampi kuin kuhan, voisi annos toimia paremmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti