torstai 7. lokakuuta 2010

BLANKON LAMMASPASTA

(n. 4 hengelle)

400g lampaan sisäfilettä
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna tai 1 yksikyntinen
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
4dl villirucolaa silputtuna
3dl punaista pestoa
500g tagliatellea tai muuta pastaa
1dl parmesaanilastuja
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa


1.) Viipaloi fileet ja paista ne kypsiksi pannulla öljyssä valkosipulin kera. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi paprikajauheella ja siirrä apulautaselle lämpimään paikkaan odottamaan

2.) Revi villirucolat samaan pannuun ja freesaa rasvassa, joka jäi pannuun

3.) Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja valuta

4.) Sekoita lämmin pasta ja pesto samalla pannulla nopeasti

5.) Laita pasta keoksi lautaselle, nosta sen päälle rucolat ja fileet. Voit myös sekoittaa pastan rucolat ja fileet keskenään

6.) Koristele parmesaanilastuilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja basilikanlehdillä
Internettiä selatessani päädyin siihen tulokseen, että tämä pasta on taitaa olla nimetty Turussa toimivan Ravintola Blankon (http://www.blanko.net/) lammaspastan mukaan, jota on kehuttu taivaalliseksi. Kehut pitivät paikkansa. Oletan, että pasta on joko kokonaan kopio heidän pasta-annoksestaan tai sitten mukaeltu versio.

Itse en mukannut reseptiä sen kummemmin. Käytin ainoastaan reseptissä olleen kolmen valkosipulikynnen tilalla yhtä kokonaista yksikyntistä. Lisäksi maustoin filettä paistamisen jälkeen suolan ja mustapippurirouheen lisäksi paprikajauheella, koska halusin lihan pintaan vähän väriä. Mustapippurirouhetta käytin runsaasti. Väriä saa, kun lihaan paistaa kuumalla pannulla kauniin värin. En paistanut lihaa aivan kuivan läpikypsäksi, vaan jätin lihaan vähän mehevyyttä.

Pasta voi olla tagliatellea tai jotain muuta pastaa. Itse tulin siihen tulokseen, että pastaa on ”siistimpi” syödä, mikäli se ei ole pitkänomaista vaan ”pienemmässä” muodossa olevaa pastaa. Saamassani alkuperäisessä reseptissä pasta käskettiin laittamaan keoksi ja sen päälle rucola sekä fileet. Itse tulin siihen tulokseen, että on ehkä parempi, jos kaikki ainekset sekoitetaan pastan joukkoon.

Tässä reseptissä peston ja lihan laadulla on erittäin tärkeä osa siinä, kuinka hyvää pastasta tulee. Tämän takia suosittelen ehdottomasti käyttämään hyvälaatuista ja hyvänmakuista pestoa eikä ihan mitään halvinta versiota. Itse käytin Barilla Pesto Rossoa, jota saa ihan tavallisista ruokakaupoista, mutta joka on maultaan minun mieleeni. Lisäksi suosittelen ehdottomasti käyttämään lampaan sisäfilettä, jonka ansiosta pastasta tulee hintansa väärti.

Kaiken kaikkiaan tämä pasta oli todella maukkaan makuista ja sopii mielestäni tarjoiltavaksi vähän ”parempana” pastana tuon lihan laadun vuoksi. Kiitos ystävälleni Katjalle erittäin maukkaan reseptin vinkkaamisesta ♥ Katja vahvisti, että kyseessä on nimenomaan Ravintola Blankon lammaspasta ja että hän itse löysi reseptin aikoinaan Anna -lehdestä.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Tiesin Blankon lammaspastan reseptin löytyvän internetin kätköistä, ja Googlen haku toi mm. tämän sinun sivusi. Ja tosiaan, ravintola Blankon lammaspastan resepti on julkaistu Anna-lehden lisäksi "Turku lautaselle" -kirjassa. Ja siellä on mm. tuon punaisen peston teko-ohjekin. :) Tämä resepti lienee suoraan kopioitu siitä kirjasta: http://hellunhella.wordpress.com/2011/03/09/blankon-lammaspasta/

    VastaaPoista
  2. Kiitos infosta! Voisi joskus testata tuota punaista pestoakin.

    VastaaPoista