sunnuntai 10. lokakuuta 2010

PASTAA KERMAISESSA PESTOKASTIKKEESSA

2-4 hengelle


2dl kermaa
1prk smetanaa
2,5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2rkl vaaleaa Maizenaa
n. 10 rkl pestoa
1rkl sitruunamehua
mustaa pippuria myllystä
suolaa tarvittaessa

1) Kaada paistinpannulle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kun kasvisliemi alkaa kiehumaan ja kuutio on sulanut joukkoon, kaada joukkoon kerma sekä smetana. Keitä kastiketta hetki kokoon niin, että se alkaa sakenemaan. Sekoita Maizena kastikkeen sekaan.

2) Lisää pesto ja mausta kastike mustalla pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu.

3) Sekoita kastike spagetin tai nauhamakaronin sekaan ja tarjoile ruoka heti



Huom!

Jos haluat kastikkeeseen valkosipulin makua, niin kuullota ensin pieneksi hienonnettua valkosipulia (n. 2 kynttä riittää) hetki oliiviöljyssä paistinpannulla ja tee kastike sen jälkeen kuullotetun valkosipulin päälle.


HuomHuom!

Jo haluat ruoka-annokseen lisää väriä sekä muita aineksia, niin leikkaa kirsikkatomaatteja puoliksi ja poista tomaattipuolikkaiden sisältä siemenet. Hienonna kaksi valkosipulinkynttä (ellei kastikkeessa vielä ole valkosipulia). Kuullota valkosipulia ja tomaatinpuolikkaita hetki paistinpannulla. Laita paistettuja tomaatinpuolikkaita sekä valkosipulia annoksen päälle yhdessä kuutioidun Mozzarellan kanssa. Ripottele päälle mustaa pippuria myllystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti