sunnuntai 10. lokakuuta 2010

BROILERIA VALKOSIPULISELLA VUOHENJUUSTO-YRTTITÄYTTEELLÄ JA KERMAISTA BATAATTI-MOSAIIKKI

n. 4-6 hengelle

Broileria valkosipulisella vuohenjuusto-yrttitäytteellä:

Broilerin rintafilettä (1 kpl / hlö)
Vuohenjuustoa (esim. Soignonin Dés de Chèvre -vuohenjuustokuutioita yrteillä ja valkosipulilla)
Tuorebasilikaa ja timjamia
Oliiviöljyä loraus
Valkosipulia
Hunajaa
Pinjansiemeniä
Mustapippuria myllystä, suolaa

1.) Nuiji broilerin rintafileet ohuiksi
2.) Sivele fileiden molemmille puolille hunajaa ja mausta filee molemmin puolin mustapippurilla sekä suolalla
3.) Silppua tuoreyrtit sekä valkosipuli ja sekoita ne kulhossa oliiviöljyn kanssa. Sekoita notkistettu vuohenjuusto yrttien ja valkosipulin joukkoon
4.) Levitä vuohenjuusto-yrttitäyte fileen päälle. Halutessasi voit ripotella päälle pinjansiemeniä kokonaisina tai hienonnettuna. Rullaa filee rullalle ja sulje se cocktail-tikulla
5.) Paista fileetä nopeasti paistinpannulla niin, että pinta saa kauniin värin
6.) Laita fileet uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi. Halutessasi voit ripotella rullan päälle pinjansiemeniä ennen uuniin laittoa



Kermainen bataatti-mosaiikki (noin 4-6 hengelle):

1 kg bataattia
1-2 sipulia
1-2 yksikyntistä valkosipulia
2 rkl voita tai öljyä
1-2 kasvisliemikuutiota
2 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
chilijauhetta
2 dl kuohukermaa
noin 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
noin 1/2 dl persiljaa

1.) Kuori bataatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia voissa paistokasarissa noin 5 minuuttia
2.) Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää viini. Anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut
3.) Mausta mustapippurilla, suolalla ja chilillä
4.) Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sitä kasariin muutamassa erässä. Hauduta bataattikuutioita vielä noin vartin verran eli kunnes ne ovat napakan kypsiä ja kerma on saostunut sekä imeytynyt bataattikuutioihin
5.) Mausta seos hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella sekä persiljasilpulla ja tarjoile liharuokien lisukkeena



Jostain syystä en ole vielä tähän mennessä tehnyt ikinä bataatista yhtään mitään, vaikka muuten se on maultaan tuttu. Nyt oli aika kokeilla ja päätinkin tehdä bataattimosaiikkia, jonka reseptin löysin netistä (Maku -lehti 1/07). Reseptissä sanottiin, että tämä lisuke kannattaa tarjoilla lihan kanssa ja siksi päätin tehdä vuohenjuustolla, yrteillä ja valkosipulilla täytettyjä broilerin rintafileitä mukaillen netistä löytyneitä reseptejä.

Bataattimosaiikki oli erinomaisen maukasta ja broilerikin onnistui hyvin. Näin jälkikäteen olen kuitenkin sitä mieltä, että tuon bataattimosaiikin kanssa kannattaisi tarjota jotain voimakkaamman makuista lihaa, sillä sen maut peittosivat ehkä hiukan liikaa broilerin makua täytteestä huolimatta. Moni saattaa aristella viinin käyttöä ruuanlaitossa, mutta suosittelen ehdottomasti laittamaan sitä tähän ruokaan. Valmis bataattimosaiikki ei maistu pelkälle viinille, vaan se antaa erinomaisen makuvivahteen tälle ruualle, vaikka ei valkoviinistä pitäisikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti