sunnuntai 10. lokakuuta 2010

BROILERINFILEET PAPAIJAHEDELMÄ-TUOREJUUSTOKASTIKKEEN KERA

n. 2-4 hengelle

Papaija-tuorejuustosose:
1-2 Papaijaa riippuen hedelmän koosta
70g maustamatonta tuorejuustoa (noin 3 kukkurallaan olevaa ruokalusikallista)
1rkl sokeria

Kastike:
2dl makeahkoa valkoviiniä
1dl vettä
2dl kermaa
Papaija-tuorejuustososetta
Kanaliemikuutio
Mustapippurirouhetta
1rkl sokeria
(tarvittaessa vaaleaa Maizenaa)

Broilerinfileet:
3-4 hunajamarinoitua ja ohuita broilerinfilettä
Mustapippurirouhetta
Currya

Karamellisoidut mangoviipaleet:
1 mango
voita
1-2rkl sokeria


1.) Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha pienemmiksi viipaleiksi

2.) Kuori ja halkaise papaijat, poista siemenet, viipaloi papaija pienemmiksi paloiksi ja soseuta soseeksi. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto sekä sokeri

3.) Huuhtele marinoidut broilerinfileet veden alla ja kuivaa ne talouspaperin välissä. Levitä broilerinfileen päälle 1 ruokalusikallinen papaija-tuorejuustososetta ja kääri rullalle. Sulje cocktail-tikulla

4.) Ripottele broilerinfileerullan päälle currya ja mustapippurirouhetta. Paista broilerinfileerullia nopeasti paistinpannulla öljyssä niin, että ne saavat kauniin ruskean pinnan. Laita broilerinfileerullat uunipellille

5.) Paista mangoviipaleita voissa paistinpannulla ja ripottele päälle sokeria. Laita ne uunipellille broilerinfilerullien kanssa. Laita broilerinfileerullat ja mangoviipaleet uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi

6.) Sillä aikaa kun broilerinfileerullat ovat uunissa, tee kastike. Laita pistinpannulle vesi, valkoviini ja kanaliemikuutio. Kun liemi alkaa kiehumaan ja kanaliemikuutio on sulanut joukkoon, lisää joukkoon kerma.

7.) Kun kastike alkaa kiehumaan uudestaan, lisää joukkoon loppu papaija-tuorejuustosose, mustapippurirouhe ja sokeri (jos kastike on liian löysää, lisää joukkoon halutessasi Maizenaa)

8.) Kun broilerinfileerullat ovat kypsiä, laita ne kastikkeen joukkoon ja anna hautua hetki

9.) Tarjoa broilerinfileerullat, papaija-tuorejuustokastike ja karamellisoidut mangoviipaleet riisin kera


















Mulle sattui tämän reseptin osalta pikku lapsus. Alkuperäisessä Mondo-lehden (nro 1-2/2009) brasilialaistyyppisessä reseptissä piti käyttää passionhedelmää, mutta minä menin ostamaan vahingossa papaijaa, joka ei ole mitään ihmeen makuista. No söihän tota, mutta uskoisin lopputuloksen olleen parempi, jos olisin tehnyt tuon passionhedelmästä.

Mä itse vähän lisäilin joitakin aineksia oman maun mukaan ja muokkailin tota yllä olevaa reseptiä muutenkin. Tässä alkuperäinen resepti:



PASSIONHEDELMÄ-TUOREJUUSTO-BROILERINFILEET (5 annosta)


2 passionhedelmää
70g maustamatonta tuorejuustoa
1tl sokeria
5 hunajamarinoitua broilerinfileetä
1rkl rypsiöljyä
2dl makeahkoa valkoviiniä
1dl vettä
1dl kermaa
maizenaa
(suolaa)
2 mangoa
voita
1tl sokeria

1.) Halkaise passionhedelmät, kaiva sisus astiaan ja aja hetki monitoimikoneella. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja sekoita.

2.) Nuiji pikaisesti huuhdellut ja kuivatut broilerifileet kelmujen välissä hieman laajemmiksi. Sivele jokaisen pintaan vajaa ruokalusikallinen passionhedelmä-tuorejuustoseosta ja kääri rullalle. Sulje cocktail-tikulla.

3.) Lorauta kuumalle paistinpannulle öljy ja paista kanarullia siinä kolmisen minuuttia per puoli. Lisää valkoviini ja vesi ja anna poreilla hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta viitisen minuuttia. Suurusta kevyesti maizenalla ja tarkista suola.

4.) Kuori mango ja leikkaa siivuiksi. Paista pienessä määrässä voita ja lisää sokeri. Anna kevyesti karamellisoitua.

5.) Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti