4 dl kuohukermaa
2,5 dl vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
3 kananmunan keltuaista
noin 1,5 - 2 dl tomusokeria oman maun mukaan
vaniljasokeria
4 dl puolukka- tai karpalosurvosta
(halutessa 200 g vaniljan makuista tuorejuustoa)
1.) Vaahdota kuohukerma
2.) Vaahdota vaniljakastike
3.) Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri
4.) Sekoita varovasti kerma-, vaniljakastike- ja keltuaisvaahto sekä puolukkasurvos keskenään
5.) Sekoita halutessasi joukkoon tuorejuusto tasaiseksi massaksi
6.) Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla, kaada jäädykemassa vuokaan ja tasoita pinta
7.) Peitä vuoka foliolla ja laita se pakastimeen (yön yli)
8.) Ota jäädyke pakastimesta ja kumoa se tarjoiluvadille. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta. Poista kelmu. Koristele pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla, tai puolukoilla ja kuumalla/kylmällä kinuskikastikkeella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti