1 kuhafilee / ruokailija
voita paistamiseen
valkopippurijauhetta
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
suolaa
1.) Paista kuhafileet kypsäksi kuumalla paistinpannulla voissa molemmin puolin niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin
2.) Mausta fileet valkopippuri-, sipuli- ja valkosipulijauheella sekä suolalla
Pinaattimuhennos (4 hengelle):
300g pakastepinaattia
½ sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
50g yrttituorejuustoa
1dl smetanaa/kermaa
2rkl vehnäjauhoja
muskottipähkinäjauhetta
suolaa
3-4 rkl voita
1.) Kuullota kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli paistinpannulla voissa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kypsennä niitä hetki
2.) Lisää joukkoon sulatettu pakastepinaatti ja hämmennä hetki
3.) Sekoita joukkoon yrttituorejuusto
4.) Mausta muhennos muskottipähkinäjauheella sekä suolalla
5.) Sekoita joukkoon smetana tai vaihtoehtoisesti kerma ja anna kiehahtaa
6.) Tarkista maku
Perunamuhennos (n. 4 hengelle):
8 isohkoa perunaa
vettä perunoiden keittämiseen
2dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1-1,5dl kermaa tai maitoa
sipulijauhetta
suolaa
2-4 rkl voita
1.) Laita kuoritut ja paloitellut perunat kiehumaan
2.) Tee kattilassa vedestä (2dl) ja kasvisliemikuutiosta kasvisliemi. Lämmitä kerma/maito
3.) Muussaa kypsät perunat ja kaada joukkoon kasvislientä sekä kermaa/maitoa koko ajan vatkaimella sekoittaen. Kaikkia nesteitä ei tarvitse käyttää, jos haluat jättää muhennoksen kiinteämmäksi
4.) Mausta perunamuhennos sipulijauheella ja suolalla
5.) Sekoita joukkoon muutama voinokare
Voit tarjoilla annoksen keitetyn kananmunan ja sitruunalohkon kera.
Tuohon pinaattiin vielä sokeria mukaan, nam. Herkku lapsuudesta, tosin ilman tuorejuustoa.
VastaaPoistaSokeria? Ihan uus juttu mulle, että sitäkin voisi laittaa. Tai no pinaattilettujen päällä ei :)
VastaaPoista