sunnuntai 10. lokakuuta 2010

PERUNASALAATTI

yht. noin 3700g = noin 15 hengelle

3 kg perunoita (isoja, kiinteitä perunoita 17 kpl)
2-3 kpl isoja omenoita
4 kpl isoja maustekurkkuja
1 sipuli
6 rkl kapriksia
1 valkosipulimajoneesi/aioli (esim. Kavli, 275g)
2-3 prk Creme Fraiche
2 rkl etikkaa
1 ruukku persiljaa
2-3 rkl sinappia
sokeria (noin 2 tl)
suolaa
mustapippuria myllystä / mustapippurijauhetta
valkosipulijauhetta


1.) Kuori ja keitä perunat

2.) Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja kuutioi ne

3.) Kuutioi maustekurkut

4.) Leikkaa sipuli pieneksi kuutioiksi

5.) Hienonna persilja pieneksi silpuksi

6.) Sekoita omena-, maustekurkku- ja sipulikuutiot keskenään, sekoita joukkoon kaprikset

7.) Sekoita omassa astiassaan kastike Creme Fraichesta, majoneesista, sinapista, (etikasta), persiljasta ja mausta kastike sokerilla sekä oman maun mukaan (valkosipulijauheella), suolalla ja mustapippurilla

8.) Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen kuutioi perunat kuutioiksi, lisää joukkoon muut ainekset sekä kastike

9.) Laita perunasalaatti jääkaappiin vetäytymään yön yli

10.) Laita perunasalaatti kauniiseen tarjoiluastiaan ja koristele se persiljalla

Huom!
Pienennä raaka-aineiden määrää tarpeen mukaan



Tämä on vähän niin kuin itsekeksitty resepti monien reseptien pohjalta. Hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti