sunnuntai 10. lokakuuta 2010

"CARBONARA"

n. 6 hengelle

Noin 300 grammaa pekonia
1 pieni sipuli tai ½ iso sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 isohkoa maustekurkkua
1 lihaliemikuutio
2 prk kermaa
mustapippuria rouheena tai myllystä
kananmunan keltuainen
parmesaania

1.) Kuullota pannulla oliiviöljyssä kuutioitu sipuli sekä silputtu valkosipuli, lisää pekonisilppu joukkoon ja kypsennä hetken aikaa
2.) Lisää joukkoon lihaliemikuutio sekä kerma ja keitä kastiketta hetken aikaa kokoon (halutessasi voit laittaa kerman sekaan myös parmesaania)
3.) Lisää joukkoon maustekurkkukuutiot ja mausta kastike mustapippurirouheella tai myllystä jauhetulla mustapippurilla
4.) Erottele keltuainen valkuaisesta ja keltuainen kastikkeen joukkoon (valkuaisen voit käyttää muussa ruuassa). Jos laitat keltuaisen lämpöisen kastikkeen joukkoon, se jähmettyy munakokkelimaiseksi. Voit siis halutessasi laittaa keltuaisen vasta hiukan jäähtyneen kastikkeen sekaan ilman sen suurempaa kypsytystä tai tarjoilla raa'an keltuaisen valmiin annoksen kanssa (1 keltuainen/annos)
5.) Nauti kastike nauhapastan kanssa


Tässä tällainen helppo resepti ja mukaeltu versio carbonarasta, joka on oivaa ja tuhtia krapularuokaa...
Suolaa ei tähän ruokaan tarvitse laittaa. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä ja vastaavasti paksuntaa sitä Maizenalla. Halutessasi voit myös jättää maustekurkut pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti