lauantai 30. lokakuuta 2010

RAVINTOLA SIMONKENTTÄ (KANSAINVÄLINEN)

Kävimme torstaina syömässä seitsemän hengen seurueella Ravintola Simonkentässä, joka on Scandic –hotellin ravintola. Olin ensimmäistä kertaa hotellin sisätiloissa ja täytyy sanoa, että hotelli vaikutti ihan siistiltä ja modernilla tavalla tyylikkäältä. Näytti siltä, että hotellissa oli paljon liikematkustajia.

Minulle jäi vähän epäselväksi se, että oliko se paikka missä söimme, nimenomaan tuo Ravintola Simonkenttä, sillä se vaikutti ennemminkin sellaiselta lobbylta, johon oli erotettu erikseen ruokapuoli. Paikka oli kuitenkin ihan kivannäköinen ja aika rauhallisessa kulmassa näkymien ollessa Narinkkatorille ja Kampin keskukseen päin. Ravintolan vieressä oli toinen isompi, enemmän ruokaravintolamainen paikka, joka oli kiinni.

Palvelu oli ihan ystävällistä, mutta sen taso tuntui vähän horjuvan siinä vaiheessa, kun kysyin tarjoilijatytöltä suosituksia pääruoan suhteen. Tyttö suositteli tonnikalaa, mutta kun kysyin mitä menussa mainittu tonnikalan lisuke piti sisällään, ei tyttö osannut kertoa sitä ja päätyi kysymään asiaa keittiöstä.

Ymmärsin kuitenkin tytön puheista, että hän itse olisi maistanut tuota annosta ja uskottavuus vähän kärsi siinä kohtaa, kun hän ei osannut vastata kysymykseen. Positiivista oli kuitenkin se, että hän selvitti asian ja tuli myöhemmin antamaan minulle vastauksen kysymykseeni.

Söin itse alkuruoaksi antipastoja italialaiseen tapaan, joka koostui parmankinkusta, basilika-parmesanmarinoiduista tomaateista, grillatusta mustekalasta ja aiolista sekä sitruuna-ricottajuustolla täytetyistä savulohirullista. Alkuruoka oli ihan hyvää, mutta ei täydellistä. Parasta olivat ehkä nuo tomaatit ja huonointa mustekalat, joissa ei mielestäni näkynyt tai maistunut jälkeäkään grillauksesta.

Pääruoaksi söin tonnikalaa, joka oli paistettu kypsäksi eikä mediumiksi, kuten menun esittelytekstissä oli mainittu. Tämä teki omalta osaltaan tonnikalapihvistä hiukan sitkeän oloista. Makua ei parantanut se, että pihvi tarjoiltiin haaleana eikä kuumana. Pihvi oli myös aika suolaton.

Tonnikalan lisukkeena tarjoiltiin parmankinkku-kaprisvinaigrettea, vuohenjuusto-peperonataa sekä omavalintainen lisuke, joka oli artisokka-oliivimuffinssi. Muffinssi maistui valitettavasti hiukan mauttomalle. Parasta annoksessa oli tuo vuohenjuusto-peperonata, mutta pääruokakokonaisuus ei kyllä ollut yleisesti ottaen mitään makunystyröitä räjäyttävää.

Jälkiruoaksi söin lämmintä suklaafonadantia pistasijäätelön kera, joka maistui keskinkertaiselle.

Ravintola Simonkentän menu näyttää melko kansainväliselle ja siihen on otettu paljon makuja sekä vaikutteita eri maiden keittiöistä. Annosten nimet ja sisällöt vaikuttavat menussa houkuttelevimmilta sekä ”hienommilta”, mitä ne ovat loppujen lopuksi todellisuudessa.

Täytyy kuitenkin sanoa, että Scandic -hotellien ”ketjuravintolaksi” menu vaikutta suhteellisen laadukkaalta ja annokset maistuivat sekä näyttivät huomattavan paljon paremmilta, kuin esimerkiksi Sokos –hotellien Sevilla –ravintoloissa. Ruokien hinnat ovat mielestäni aika kohtuuhintaisia.

Annan ravintolalle arvosanaksi 3/5.

RAVINTOLA SIMONKENTTÄ: http://www.scandickeittio.fi/unit.php?unit=16&page=menu&theme=californian_grill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti