perjantai 1. lokakuuta 2010

LIHAPULLIA PIPPURISESSA KERMAKASTIKKEESSA PERUNASOSEEN KERA

LIHAPYÖRYKÄT (noin 20-30kpl)

Lihapyörykkätaikina:
400g naudan paistijauhelihaa
1pss sipulikeittoa
½ dl korppujauhoja
1-1,5dl kermaa
2-3rkl maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin Mascarponea)
1 kananmuna
n. 3rkl ketsuppia
tuorepersiljasilppua
½-1 puristettu valkosipuli
paprikajauhetta, mustapippurirouhetta, jauhelihamaustetta, suolaa

Täyte:
Arlan Apetina feta-juustoa aurinkokuivatun tomaatin kera tai Aura-sinihomejuustoa

1. Mittaa isoon kulhoon korppujauhot. Kaada sekaan sipulikeittoainekset, kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Anna seoksen turvota hetken aikaa
2. Sekoita joukkoon kananmuna, lisää joukkoon ketsuppi, valkosipulia, persiljaa ja mausteet
3. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Sekoita taikinan joukkoon halutessasi hienonnettua feta-juustoa aurinkokuivatun tomaatin kera tai sinihomejuustoa
5. Leivo taikinasta sopivan kokoisia lihapyöryköitä. Jos taikina tarttuu käsiin, kastele kädet vedessä. Laita lihapyörykät uuni pellille leivinpaperin päälle
6. Kypsennä pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai paistinpannulla


KERMAINEN PIPPURIKASTIKE


3rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
2rkl ketsuppia
1/2 Musta Pekka -pippurituorejuusto
Paprika-, Sipuli- ja valkosipulijauhetta
n. 1dl kermaa
mustapippurirouhetta ja suolaa (tarvittaessa)

1. Sulata voi paistinpannulla. Kun voisula rusehtuu hieman, ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita seosta vispilällä koko ajan voimakkaasti noin viisi minuuttia - niin pitkään, että vehnäjauhot ovat kypsyneet ja seos ruskistuu
2. Kun seos on ruskistunut kunnolla, kaada joukkoon vesi ohuena norona pieni määrä kerrallaan ja koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Voit välillä pitää veden kaatamisessa pienen tauon ja sekoittaa seoksen tasaiseksi, jonka jälkeen lisää vettä uudestaan
3. Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja anna kastikkeen kypsentyä hetki
4. Lisää joukkoon ketsuppi ja mausteet
5. Lisää joukkoon Musta Pekka -pippurituorejuustoa sekä lorauksen kermaa
6. Tarkista lopuksi maku ja lisää joukkoon tarpeen mukaan mustapippurirouhetta sekä suolaa


PERUNASOSE (n. 4 hengelle)

n. 6-8 perunaa
2dl lämmitettyä maitoa/kermaa
1/2 kasvisliemikuutio
nokare voita/voisulaa
sipuli- ja valkosipulijauhetta
suolaa

1. Kuori perunat ja viipaloi ne pieniksi. Laita perunat kiehumaan veteen
2. Kun perunakuutiot ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja muusaa perunakuutiot soseeksi
3. Laita perunasoseen joukkoon nokare voita tai voisulaa. Ripottele joukkoon sipuli- sekä valkosipulijauhetta ja vatkaa sose vatkaimella tasaiseksi
4. Lämmitä maitoa tai kermaa mikrossa puolikkaan kasvisliemikuution kera niin, että kuutio sulaa maidon/kerman joukkoon
5. Kaada lämmin kasvisliemellä maustettu maito/kerma perunasoseen joukkoon, lisää suola ja vatkaa perunasose tasaiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti