sunnuntai 10. lokakuuta 2010

STRÖMSÖN MAKARONIMUHENNOS JA PAISTETTUA MAKKARAA

n. 6 hengelle


4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
sipulijauhetta
muskottipähkinäjauhetta
4 valkosipulin kynttä
4 rlk hienonnettua persiljaa
400 g makaronia (1 pussi)
1 pkt HK:n Sininen -makkaraa

1) Kuullota hienonnettu valkosipuli paistinpannulla voissa. Viipaloi HK:n Sininen. Laita makaronit kiehumaan.

2)Sulata voi paksupohjaisessa (teflon)pannussa, lisää jauhot. Kypsennä miedolla lämmöllä muutaman minuutin niin, ettei seos ruskistu. Kaada joukkoon kuumaa maito-kermaseos pikkuhiljaa ohuena nauhana koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää loppu neste vähitellen ja jatka sekoittamista kunnes kastike on tasaisen kiinteää. Lisää suola, valkopippuri, sipulijauhe ja muskotti. Anna hautua vielä muutamia minuutteja. Lisää joukkoon hienonnettu persilja sekä kuulostettu valkosipuli.

3) Sekoita keitetty makaroni ja kastike keskenään.

4) Paista makkaraviipaleet samalla pannulla, missä valkosipuli on kuullotettu, jotta valkosipulin maku tarttuu makkaraviipaleisiin.

5) Tarjoile makaronimuhennos paistettujen makkaraviipaleiden kera.
 
Resepti on bongattu nimensä mukaisesti TV-ohjelma Strömsöstä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti