350g lohta
6-8 perunaa riippuen niiden koosta
2-3 porkkanaa
1 sipuli
4dl kermaa
1l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 kasviliemikuutiota
10 maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
suolaa
sipuli- ja valkosipulijauhetta
voita
(tilliä koristeluun ja makua antamaan)
1.) Kuutioi sipuli ja kuullota se paistinpannulla voissa. Kuori ja leikkaa perunat sekä porkkanat pienemmiksi palasiksi.
2.) Laita kattilaan vesi, liemikuutiot, peruna- ja porkkanapalat, kuullotetut sipulit, maustepippurit sekä laakerinlehdet ja anna niiden kiehua. Kuutioi sillä aikaa lohi sopivan kokoisiksi paloiksi.
3.) Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, ota kattilasta kauhalla lientä pois niin paljon, että liemen pinta jää vähän juuresten alapuolelle. Tämän jälkeen kaada kattilaan kerma. Anna liemen kiehahtaa uudestaan ja lisää sekaan lohipalat.
4.) Kun lohipalat ovat kypsyneet noin 10 minuutin kuluttua, mausta keitto suolalla, sipulijauheella sekä valkosipulijauheella. Voit myös halutessasi lisätä keiton joukkoon ruokalusikallisen voita. Sekoita keittoa rauhallisesti, jotta lohipalat eivät hajoa liemen joukkoon.
5.) Ripottele keiton joukkoon halutessasi tillisilppua tai tarjoile se erikseen omassa kulhossaan. Nauti saaristolais- tai ruisleivän kera
Resepti on saatu eräältä Hakaniemen kauppahallin kalatiskin myyjältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti