perjantai 1. lokakuuta 2010

JUUSTOINEN KUKKAKAALISOSEKEITTO (n. 4-6 annosta)

500 g kukkakaalia
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
8 dl vettä
2-3 kasvis- tai kanaliemikuutiota
100-200 g sulatejuustoa (maustamatonta tai esim. kevätsipuli-, viherpippuri-)
n. 50-100 g Aura -sinihomejuustomurusia
2 dl kermaa
n. 4-6 rkl vaaleaa Maizenaa
mustapippuria myllystä, muskottipähkinäjauhetta, suolaa (tarvittaessa)
tuorebasilikaa

1. Laita pilkotut kukkakaalit, sipuli ja valkosipuli kattilaan. Kaada päälle vesi ja laita joukkoon liemikuutiot. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, soseuta keitto tasaiseksi
2. Sulata sosekeiton joukkoon sulatejuusto ja sinihomejuustomuruset
3. Lisää joukkoon kerma ja Maizena ja keitä keitto kasaan
4. Lisää mausteet sekä silputtu tuorebasilika ja soseuta keittoa vielä niin pitkään, että siitä tulee sametinpehmeää
5. Tarjoile keitto tuoreyrttisilpun tai krutonkien kera

Huom! Kukkakaalisosekeiton voi tehdä pelkästä sulatejuustosta tai sinihomejuustosta oman maun mukaan. Itse käytin molempia. Keitto on ihan hyvää sinihomejuustonkin kanssa, mutta kieltämättä se peittää ehkä liikaa kukkakaalin makua. Sinihomejuusto on aika suolaista, joten sitä kannattaa käyttää siksi "varoen". Keitosta saa kermaisempaa ja paksumpaa, mitä enemmän sitä keitossa käyttää (vähentäen keitosta saman määrän vettä) ja mitä rasvaisempaa kermaa keiton joukkoon laittaa. Keittoon voi laittaa myös tuorepersiljaa basilikan tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti