sunnuntai 10. lokakuuta 2010

KATKARAPU-PASTASALAATTI

noin 4 hengelle pääruokana


200 g = 5 dl pastaa (esim. värikästä simpukkapastaa)
vettä ja suolaa pastan keittämiseen
100 g vihreää pesto-kastiketta
2 avokadoa suikaleina tai kuutioina
1/2 sitruunan mehu
400 g kuorittuja pakastekatkarapuja (itse käytin valkosipuli-yrttimaustettuja 200g, hyvin riitti)
200 g lohkottuja kirsikkatomaatteja
2 dl tummia oliiveja (itse ostin tuoretiskiltä yrtti-valkosipulimarinoituja)
1/2 yksikyntinen tai tavallinen valkosipuli (voi jättää pois tai laittaa pienemmän määrän)

1.) Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta keitinliemi tarkkaan pois, jätä jäähtymään
2.) Sekoita jäähtyneen pastan joukkoon pesto-kastike
3.) Kuori ja suikaloi avokadot, mausta sitruunamehulla. Lisää pastaan avokadosuikaleet, jäiset katkaravut, lohkotut kirsikkatomaatit ja oliivit sekä halutessasi silputtu valkosipuli
4.) Anna salaatin maustua viileässä jonkin aikaa ennen kuin laitat salaatin tarjolle


Tämä on maukas salaatti, jota serkkuni Hanna on tehnyt usein juhliinsa. Alkuperäinen resepti:  www.alko.fi/reseptit/fi/BA448B54DBB...2256D1F0036E3C2

Julkaistu: Etiketti 2 / 2001

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti