perjantai 1. lokakuuta 2010

CAESAR-SALAATTIA KANALLA JA PEKONILLA (noin 4 hengelle)

Salaatti:
n. 2 pss romaine–salaattia
n. 1-2pss jäävuorisalaattia
n. 300g broilerin rintafilettä
n. 120g pekonifileetä
Krutonkeja
Parmesan–lastuja

Kastike:
2 kananmunan keltuaista
2rkl sitruunan mehua
2rkl maitoa
2dl oliiviöljyä
1tl valkoviinietikkaa
2tl Dijon–sinappia
3-4 kynttä valkosipulia
Parmesan–raastetta
Mustapippuria myllystä
Suolaa
(1tl Worcestershire-kastiketta)

1. Vatkaa keskenään kananmunan keltuaiset, sitruunan mehu, maito, valkoviinietikka ja halutessasi Worcestershire-kastike. Valuta joukkoon oliiviöljy ohuena norona koko ajan seosta voimakkaasti vatkaimella vatkaten niin, että seos muuttuu paksuhkoksi ja kuohkeaksi
2. Lisää joukkoon sinappi, puserrettu valkosipuli ja Parmesan-raaste
3. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla (kannattaa huomioida, että pekoni tuo salaattiin suolaisuutta) ja laita kastike jääkaappiin viilentymään
4. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla kauniin kullanruskeaksi
5. Kuutioi tai paloittele broilerin rintafile pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla
6. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta ne. Poista romaine-salaatista lehtiruodon paksuin osa. Revi salaatit kulhoon, kaada päälle jäähtyneet pekonin- ja broilerin fileepalat, valuta sekaan kastike ja sekoita se salaatin joukkoon varovasti nostellen
7. Asettele salaatti ennen tarjoilua laakeaan tarjoilukulhoon/lautaselle, ripottele päälle parmasan-lastut ja leipäkrutonkit lopuksi ennen tarjoilua

*Halutessasi voi tehdä krutonkit itse esim. paahtoleivästä, öljystä, valkosipulista ja mausteista joko pannulla paistaen tai uunissa. Googlettamalla löytyy reseptejä. Itse ostin ne valmiina kaupasta.

*Itse en käyttänyt tässä kastikkeessa anjovista/sardelleja, koska en pidä niistä sellaisenaan. Olisi kyllä kannattanut, sillä niistä tulee se oikea, aito maku. Nyt tästä kastikkeesta jäi puutumaan se "jokin". Maku ei kuitenkaan puske liikaa läpi, vaikka niistä ei sellaisinaan pitäisikään. Googlettamalle löytyy reseptejä, joissa näitä on käytetty.

*Valitettavasti minulla ei ollut kotona Dijon-sinappia, joten käytin tavallista Turun sinappia. Minulta ei myöskään löytynyt Worcestershire-kastiketta, joten en laittanut sitäkään kastikkeen joukkoon. Broilerin fileetkin ostin valmiiksi paistettuna, kun en jaksanut alkaa paistamaan niitä alusta saakka itse. Käytin niitä hetken aikaa pannulla, jotta ne saivat kauniimman värin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti