noin 2 hengelle
2 kpl Broilerin maustamatonta rintafileetä suikaleina
Mustapippurirouhetta, valkosipuli-, sipuli- ja paprikajauhetta broilerin maustamiseen
Oliiviöljyä
Valkosipulia
2dl kermaa
2-2,5dl vettä
Kanaliemikuutio (tai muuta liemiainesta)
½ sitruunan kuori raastettuna
Sitruunamehua muutama puserrus
1 rkl vaaleaa maizenaa
1rkl voita
Parmesan -raastetta
Suolaa ja sokeria tarvittaessa
Tuorepersiljaa
1.) Kuullota silputtu valkosipuli
2.) Paista ja mausta kanasuikaleet valkosipulin seassa, halutessasi voit puristaa suikaleiden hiukan päälle sitruunamehua
3.) Tee puhtaalla paistinpannulla kanaliemi vedestä ja liemikuutiosta. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua hetken kokoon
4.) Purista kastikkeen joukkoon loraus sitruunamehua ja suurusta kastike maizenalla
5.) Laita kastikkeen joukkoon raastettua sitruunankuorta sekä halutessasi lusikallinen voita
6.) Mausta kastike mustapippurirouheella ja tarvittaessa suolalla. Voit pehmentää makua halutessasi ripauksella sokeria
7.) Lisää kastikkeen joukkoon Parmesan -raaste, kanasuikaleet sekä persiljasilppu
Löysin netistä erilaisia sitruunapastareseptejä ja päätin testailla niitä mixaillen niitä keskenään. Lopputulos oli syötävää, mutta aivan liian sitruunaista ainakin mun makuun. En sitten tiedä, eivätkö makuhermoni vain olen niin innostuneita tästä ruokalajista vai käytinkö tosiaan vaan liikaa sitruunaa. Käytin siis puolikkaan sitruunan mehun sekä situunaista oliiviöljyä sekä sitruunaraastetta melkein yhden kokoinaisen sitruunan verran.
Olen jostain lukenut, kuinka ihmiset ovat kehuneet sitruunapastaa maasta taivaisiin, mutta ei ole kyllä ihan mun suosikkilistalla. Jos joltakulta löytyy hyvä resepti, niin ottaisin sen mielelläni vastaan. Tämä ei ollut kauhean hyvä markkinointipuhe, mutta suhteellisen rehellinen.
Tässä linkkejä sitruunapastaresepteihin:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2007/02/sitruunapasta.html
http://pakkopulla.vuodatus.net/blog/420260Näytä lisää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti