sunnuntai 10. lokakuuta 2010

PORONKÄRISTYS PERUNAMUUSSILLA

4-5 hengelle


Poronkäristys:
noin 500g poronkäristyslihaa
voita (suht reilusti)
1 sipuli
mustapippuria myllystä
suolaa
(tarvittaessa vettä noin 1dl)


1) Kuutioi sipuli ja kuullota kuutiot paistinpannulla voissa. Laita kuullotettu sipuli kattilaan

2) Ruskista voi paistinpannulla ruskeaksi ja käristä käristysliha paistinpannulla kahdessa erässä. Siirrä ruskistettu käristysliha kattilaan kuullotetun sipulin sekaan. Lisää kattilaan reilusti voita

3) Hauduta lihaa ja sipuleita kattilassa kannen alla miedolla lämmöllä (lieden lämpö: 1-2) noin pari tuntia välillä lihaa sekoittaen. Jos liha tarttuu kattilan pohjaan, lisää joukkoon vettä (sen on tarkoitus haihtua haudutuksen aikana) sekä/tai voita

4) Mausta liha lopuksi mustapippurilla sekä suolalla

5) Nauti perunamuussin sekä puolukkahillon kera


Perunamuussi:
Itse teen perunamuussin perunoista, voista, kermasta/punaisesta maidosta ja voimakkaasta kasvisliemestä (1 kuutio ja 2,5dl vettä). Maustan perunamuussin suolalla ja sipulijauheella. Sipulijauhon tilalla voi käyttää kuullotettua sipulia.



Huom!
Itse käytin kokonaisuudessaan voita käristyksessä sekä muussissa noin 250-300g (ihan oikeasti!). Resepti on Lapista kotoisin olevan ystäväni Niinan äidin ja ruoka oli suussasulavan hyvää, nam! Sipulia ei kuulemma alkuperäiseen reseptiin kuulu laittaa, mutta sain luvan, kun oikein kauniisti pyysin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti