perjantai 1. lokakuuta 2010

JAUHELIHAKASTIKETTA JA SPAGHETTIA (n. 6 hengelle)

JAUHELIHAKASTIKE (n. 6 hengelle)


n. 400g naudan paistijauhelihaa
1prk tomaattimurskaa (noin 370g, yrttistä tai valkosipulista)
n. 2-4dl kermaa
1 lihaliemikuutio
mustia tai vihreitä oliiveja ja/tai herkkusieniä
1 sipuli
valkosipulia oman maun mukaan
oliiviöljyä
tuorebasilikaa
n. 2rkl ketsuppia
1-2rkl sokeria oman maun mukaan
mausteita, esim. suolaa, jauhelihamaustetta, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, sipuli- ja valkosipulijauhetta, kuivattua basilikaa ja meiramia

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä.
2. Paista jauheliha sipuleiden joukossa ja mausta kypsä jauheliha ketsupilla ja mausteilla
3. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä lihaliemikuutio, anna hautua hetki
4. Lisää joukkoon kerma ja anna hautua hetki
5. Lisää joukkoon sokeri. Sokerilla on tarkoitus pehmentää tomaattimurskan kitkerää makua
6. Lisää joukkoon viipaloidut oliivit tai herkkusienet
7. Lisää joukkoon hienonnettu tuorebasilika
8. Nauti esim. keitetyn spaghettin kera
9. Tarvittaessa kastiketta voi ohentaa vedellä tai saostaa maizenalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti