Kastike:
1 salottisipuli hienonnettuna
1 tl sambal oelekia
½ valkosipulinkynsi siivuina
1 dl valkoviiniä
½ limetin mehu
5 rkl vispikermaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl tuoretta korianteria ohuina suikaleina
suolaa
valkopippuria
1. Sekoita kattilassa kaikki muut ainekset kermaa, voita ja korianteria lukuunottamatta. Keitä, kunnes nestettä on enää pari ruokalusikallista, lisää kerma ja kiehauta
2. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi seokseen nokare kerrallaan. Lämmitä tarvittaessa kastiketta varovasti, jos se jäähtyy liiaksi niin ettei voi enää sula siihen, mutta älä anna kastikkeen kiehua
3. Mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla.
Kampasimpukat:
12 kampasimpukkaa
(katkarapuja)
(sinisimpukoita)
suolaa
pippuria
1. Sulata pakastesimpukat (ja katkaravut sekä sinisimpukat). Kuumenna paistinpannu, jossa on hieman voita ja paista kampasimpukat (ja katkaravut sekä sinisimpukat) molemmilta puolilta, suolaa ja pippuroi.
Jaa kastike neljälle lautaselle. Laita simpukat lautasille. Koristele korianterin lehdillä ja tarjoa limettilohkon kanssa.
(Valitettavasti toi kastike juoksettui, joten kastike ei siksi näytä kuvassa kovin hyvältä. Onneksi maku oli kuitenkin kohdillaan. Muokkasin vähän alkuperäistä reseptiä: http://www.pernod-ricard-finland.com/tuotteet/viiniisiruoka/resepti/id=13843818)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti