sunnuntai 10. lokakuuta 2010

SISKONMAKKARAKEITTO

 n. 6 hengelle

500g siskonmakkaraa
5-6 isohkoa perunaa
½ purjo
2-3 porkkanaa
n. 100-200g lanttua
n. 50g palsternakkaa
n. 50g juuriselleriä
1 sipuli
1,5l vettä
4-5 liemikuutiota (kasvis ja liha)
6 kokonaista maustepippuria
6 kokonaista mustapippuria
5 laakerinlehteä
2-3rkl ketsuppia
2rkl sokeria
valkosipuli- ja sipulijauhetta
suolaa oman maun mukaan
persiljaa

1.) Pilko sipuli pieniksi ja kuullota se paistinpannulla

2.) Pese, kuori ja kuutioi juurekset. Laita juureskuutiot kattilaan kiehuvan veden, liemikuutioiden, kuullotetun sipulin, pippureiden ja laakerinlehtien kanssa. Jos haluat, että juureksista irtoaa maku paremmin, freesaa niitä hetki paistinpannulla öljyssä ennen kattilaan laittoa

3.) Pese, kuori ja kuutioi perunat sekä suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjo kattilaan. Keitä kasviksia kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia.

4.) Kun perunat ovat kypsiä, pursota siskonmakkarakuorista sormenpään kokoisia siskonmakkaranpalasia keittoon. Jos makkaramassa tarttuu sormiin, voit kastella niitä kylmällä vedellä. Anna siskonmakkarapallojen kiehua kypsiksi noin 5 minuuttia

5.) Mausta keitto ketsupilla, mausta suolalla, sokerilla, valkosipuli- ja sipulijauheella. Tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti