sunnuntai 10. lokakuuta 2010

RAVINTOLA SANTA FE (TEX-MEX)

Kävin tuossa toista viikkoa sitten syömässä Helsingissä Ravintola Santa Fé:ssä erään tuttavan kanssa. Itse ravintolahan on ihan viihtyisän ja värikkään näköinen paikka. Sellainen ”kutsuvan” näköinen.

Ravintolasta saa mielestäni sellaista maultaan keskinkertaista ruokaa, joka on aika kaukana aidosta meksikolaisesta ruoasta ja jossa on mukana aikamoinen ripaus jenkkimakua. Siksipä onkin ihan hyvä, että ravintola mainostaa itseään nimenomaan tex-mex –paikkana.

Valitettavasti Santa Fé:n ruoka vaikuttaa sellaiselta ”ketjuruokamaiselta”, kuten sen kait sitten pitääkin ketjuravintolana. Esimerkiksi jälkiruoat on koristeltu annoksesta riippumatta samanlaisilla jutuilla ja samantyyppisesti.

Nyt tällä kertaa tilasimme molemmat alkuruoaksi etanoita, jotka eivät olleet mitään erityisiä maultaan. Ja ulkonäkökin oli vähän tylsä sekä ruma sitruunaviipaleen, salaatilehden ja ei-itse-tehtyjen sämpylöiden kera.

Loppua kohden maku parani. Toisaalta oma pääruokani ei vaatinutkaan mitään erityisiä kokin taitoja, vaan pelkän valmiiden ruokien asettelun lautaselle. Itse siis söin nacho-lautasen (nachos supreme). Tuttavani söi fajitaksia, mausta en tosin osaa sanoa mitään.

Jälkiruoat olivat ehdottomasti parhaat. Tuttavani söi itse tehtyä juustokakkua, joka ei ollut niin hyvää kuin tilaamani itse tehty suklaakakku, joka oli tosi hyvää. Sovimme etukäteen, että saamme molemmat maistella toistemme ruokaa, mikä oli tuttavani kannalta hyvä asia, koska hänelle meinasi iskeä ruokakateus paremman jälkiruokani takia.

Ruokakateushan on pahimmillaan silloin, kun tilausvaiheessa arpoo parin jälkiruoan välillä ja sitten loppujen lopuksi tilaa itse sen huonomman vaihtoehdon ja kaveri tilaa sen paremman. Tämän takia on hyvä, että sopii etukäteen vaikka siitä, että esim. jälkiruoat voidaan syödä puoliksi, jotta kummallekaan ei tule paha mieli :D

Vaikka ruoka ei ollutkaan niin ihmeellistä, niin onneksi palvelu oli ystävällistä ja huumorintajuista. Tarjoilijat ymmärsivät sen, että olimme jo valmiiksi hiukan juhlatuulella ja ruokien tilaaminen ei ainakaan minun osaltani sujunut kädenkäänteessä.

Santa Fé on ihan kiva paikka tulla syömään silloin, kun haluaa vatsansa täyteen ja syödä sellaista ”mättöruoan” tapaista. Silloin, kun ei kaipaa itse ruoalta täydellisyyttä.1 kommentti:

  1. Ihmettelen itsekin välillä miten Santa Fe pitää pintansa aina vain, vaikka ruoka ei siis ole ylensä kovin erikoista. Viimeksi kun otin fajitakset olen varma että kokilta oli lipsahtanut ruokaan liikaa mausteita,sillä tulisuudelta ruokaa oli vaikea syödä loppuun saakka. Mutta kun tekee mieli fajitaksia keskustassa ja syödä kynttilänvalossa epämukavilla tuoleilla valinta on Santa Fe:)
    Perusvarmaa ja häivähdys nostalgiaa..

    VastaaPoista